Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

 

Σε σειρά νομοτεχνικών βελτιώσεων που ενσωματώνουν προτάσεις, οι οποίες προέκυψαν από την προηγηθείσα συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα ,ζώα συντροφιάς, στην ολομέλεια της Βουλής.


Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, στο νέο μητρώο παραβατών θα καταγράφονται όλοι όσοι κακοποιούν ζώα, ακόμα και εάν αυτά δεν είναι ζώα συντροφιάς και είναι ζώα εργασίας.

Επίσης, απαλλάσσονται οι κτηνοτρόφοι από την καταβολή παραβόλου για την καταχώριση του DNA των ποιμενικών σκύλων τους, καθώς και από τα έξοδα για τη σήμανση και τη στείρωση αυτών.

Σε ανταπόκριση, δε, σχετικής παρατήρησης της ΚΕΔΕ, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε μεταβατική περίοδο έξι μηνών για την προσαρμογή των δήμων στις νέες αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν με το νομοσχέδιο (καταφύγια κ.λπ.).

Ταυτόχρονα, ο κ. Πέτσας δεσμεύτηκε ότι για την ενίσχυση των πόρων των δήμων, δηλαδή για τα 15 εκατ. ευρώ, επαναλαμβανόμενα έσοδα από τους ΚΑΠ, για την αντιμετώπιση των λειτουργικών δαπανών των δήμων, η σχετική υπουργική απόφαση θα βγει εντός του επόμενου τριμήνου, στο πλαίσιο της κατάρτισης του προϋπολογισμού του επόμενου έτους.
 
 
 
 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael