Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Προσοχή! 50χρονος προσποιήθηκε αντιπρόσωπο εταιρείας πληροφορικής και απέσπασε μεγάλο χρηματικό ποσό

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας η απάτη που είχε στήσει ο 50χρονος.

O 59χρονος προσποιήθηκε πως είναι αντιπρόσωπος γνωστής εταιρείας πληροφορικής και κατάφερε να ξεγελάσει έναν 60χρονο και μια 49χρονη αποσπώντας τους ποσά από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, αφού προηγουμένως τους είχε πείσει ότι υπήρχε κακόβουλο λογισμικό στους λογαριασμούς τους. Από τον καθένα απέσπασε πάνω από 4.000 ευρώ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

“Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) περιπτώσεις απάτης σε βάρος 60χρονου ημεδαπού και 49χρονης ημεδαπής, που έγιναν την 30.8.2021 και 31.8.2021, αντίστοιχα. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 50χρονου ημεδαπού, για απάτη. Ειδικότερα, ο δράστης σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους παθόντες, συστήθηκε ως αντιπρόσωπος γνωστής εταιρείας λογισμικού και με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών, κατάφερε να τους εξαπατήσει και να τους αποσπάσει χρηματικά ποσά”, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ-ΑΠΑΤΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Η ΕΛ.ΑΣ.

Πάντως, η Αστυνομία με συνεχή μηνύματά της στα social media προειδοποιεί τους πολίτες να είναι προσεκτικοί στις συναλλαγές τους, αναφέροντας ότι οι τράπεζες ποτέ δε θα σας ζητήσουν τους κωδικούς σας μέσω διαδικτύου ή μηνύματος. “Σε καμία περίπτωση μην “κλικάρετε” τον σύνδεσμο (link) και μην ανοίγετε το παρακάτω ή παρόμοια emails”, διαμηνύει η αστυνομία.

Χαρακτηριστική περίπτωση απατηλού μηνύματος:

 

Πηγή: messinialive.gr

csii.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael