Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Εκπληκτικές παραλίες στις Κυκλάδες άγνωστες στο ευρύ κοινό

 Για καλοκαιρινά μακροβούτια μακριά από την πεπατημένη

Οι Κυκλάδες φημίζονται για τις υπέροχες παραλίες τους, με τα διάφανα νερά του Αιγαίου να καλούν σε δροσιστικά, καλοκαιρινά μακροβούτια. Πέρα, όμως, από τις διάσημες και πολυφωτογραφημένες ακρογιαλιές τους υπάρχουν και ακτές λιγότερο γνωστές στο ευρύ κοινό και εξίσου, ή και περισσότερο εντυπωσιακές θα έλεγε κανείς. Αξίζει, λοιπόν, να τις ανακαλύψετε και να απολαύσετε τις βουτιές σας μακριά από τα τετριμμένα.


Καλό Αμπέλι, Σέριφος

Μία ονειρική και άκρως απομονωμένη παραλία συναντάται στο νότιο τμήμα της Σερίφου, σε απόσταση 3,5 χλμ. από το Λιβάδι. Ο λόγος για το Καλό Αμπέλι, την παραλία με τους εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς μέσα και έξω από τη θάλασσα, την χρυσαφένια αμμουδιά και τα καταγάλανα νερά που προσκαλούν σε δροσιστικά μακροβούτια μακριά από τις πολυσύχναστες πλαζ του νησιού.

Οι βράχοι που βρίσκονται στην δεξιά πλευρά της ακτής λειτουργούν και ως φυσικοί «βατήρες» για βουτιές, ενώ ο υπέροχος βυθός της ακρογιαλιάς αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις του snorkeling. Προς το αριστερό τμήμα του Καλού Αμπελιού βρίσκονται μικροσκοπικά κολπάκια που μπορεί να ανακαλύψει κανείς κολυμπώντας.

Μερχιάς, Μύκονος

Σε απόσταση 8 χλμ. από την Άνω Μερά, στο σχετικά υπανάπτυκτο βόρειο τμήμα της Μυκόνου, συναντάται μία από τις πιο ήσυχες και απομονωμένες ακτές του νησιού. Προσεγγίζεται σχετικά δύσκολα, καθώς ένα μεγάλο μέρος της διαδρομής μέχρι εδώ είναι χωματόδρομος. Ωστόσο, αξίζει κανείς να μπει στον κόπο και να την επισκεφτεί γιατί αυτό που του προσφέρει είναι δυσεύρετο στο νησί των Ανέμων.

Απομονωμένα μακροβούτια με μοναδικούς «μάρτυρες» τα βαθιά και καθαρά νερά του Αιγαίου και το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου ακριβώς απέναντι. Η παραλία δεν έχει καμία οργάνωση, γι’ αυτό όσοι αποφασίσουν να την επισκεφτούν θα πρέπει να είναι πλήρως προετοιμασμένοι με τα απολύτως απαραίτητα.

Πάνορμος, Νάξος

Η πιο απομακρυσμένη παραλία της Νάξου βρίσκεται σε απόσταση 54 χλμ. από τη Χώρα του νησιού, περίπου μιάμιση ώρα με το αυτοκίνητο. Ωστόσο, αξίζει κανείς να διανύσει αυτήν την διαδρομή και να ανακαλύψει ότι το όμορφο νησί των Κυκλάδων έχει τον δικό του εξωτικό παράδεισο που παραπέμπει σε… Χαβάη.

Ο λόγος για τον Πάνορμο ή Πάνερμο, τον μικρό και απάνεμο όρμο στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού, που έχει γίνει γνωστός για την ήσυχη και εξωτική ακτή του. Εντυπωσιακοί φοίνικες αγγίζουν σχεδόν τα νερά του Αιγαίου, κάνοντας τους λουόμενους να νομίζουν ότι βρίσκονται σε κάποιον εξωτικό προορισμό σε μέρη μακρινά.

Λόγω της απόστασης από την Χώρα της Νάξου, η παραλία αποτελεί μια ήρεμη επιλογή για δροσιστικές βουτιές μακριά από τα πλήθη. Όσοι την επιλέγουν απολαμβάνουν την γαλήνη που επικρατεί στην περιοχή, καθώς και την θέα στα απέναντι νησιά: Κουφονήσια, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κέρο και Αμοργό.



newsbeast.gr 

 

*Aναδημοσίευση 2021

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael