Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ο αντικυκλώνας «Lucifer» σπάει ρεκόρ ζέστης στην Ιταλία αλλά και στην Ευρώπη!

ΔΕΝ έρχεται στην Ελλάδα!

Στους 48,8 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος στη Σικελία! Αν επιβεβαιωθεί και επίσημα απο την ΕΜΥ της Ιταλίας τότε θα αποτελεί ένα νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ ζέστης! 

Οι περιφερειακές αρχές της Σικελίας κατέγραψαν θερμοκρασία 48,8 βαθμών Κελσίου σήμερα Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021, σε μια περίοδο που ο αντικυκλώνας με το παρατσούκλι "Lucifer" σαρώνει τη χώρα.

Η θερμοκρασία αυτή καταγράφηκε κοντά στις Συρακούσες αλλά δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα από την Ιταλική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία! 

Την Παρασκευή, 15 πόλεις θα πρέπει να βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό (συμπεριλαμβανομένης της Ρώμης, ή του Παλέρμο) . Όταν μια πόλη είναι σε κόκκινο συναγερμό σημαίνει ότι η ζέστη είναι τόσο έντονη που θέτει σε κίνδυνο τον γενικό πληθυσμό, όχι μόνο τους ηλικιωμένους ή τις ευπαθείς ομάδες.Οι πορτοκαλί πόλεις είναι Μπολόνια, Μπολζάνο, Μπρέσια, Κάλιαρι, Κατάνια, Φλωρεντία, Μεσίνα, Μιλάνο, Νάπολη, Ρέτζιο Καλάμπρια, Τεργέστη, Βερόνα και Βιτέρμπο. Οι πόλεις με κίτρινο δείχνουν μια κατάσταση προ-συναγερμού για τα κύματα καύσωνα, τα πράσινα απουσία κινδύνου.

Χάνουμε την ιστορία μας, η ταυτότητά μας μετατρέπεται σε στάχτη, η ψυχή μας καίγεται", έγραψε σε Facebook την Τετάρτη ο Δήμαρχος του Ρέτζιο Καλάμπρια, Τζουζέπε Φαλκομάτα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ιταλικής κυβέρνησης, οι πυροσβέστες αντιμετώπισαν 44.442 πυρκαγιές στη χώρα από τις 15 Ιουνίου - μια σημαντική αύξηση σε σύγκριση με τις 26.158 το περασμένο καλοκαίρι.

Στην Καλαβρία, οι πυρκαγιές απειλούν τα βουνά Aspromonte, που χαρακτηρίζονται από την UNESCO ως περιοχή διεθνούς γεωλογικής σημασίας.

Για αρκετές ημέρες, οι φλόγες που τροφοδοτούνται από τον άνεμο και τη θερμότητα κατέστρεψαν τη La Madonia, μια ορεινή περιοχή κοντά στο Παλέρμο, την πρωτεύουσα της Σικελίας, και κατέστρεψαν αγροτικά χωράφια, σπίτια και βιομηχανικά κτίρια.

πηγή: 


https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael