Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

Ελπίδες ότι σήμερα θα τεθούν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στην Εύβοια -Τεράστια η καταστροφή (βίντεο)


Την ελπίδα ότι πιθανώς σήμερα να τεθούν υπό έλεγχο τα μεγάλα μέτωπα στην Εύβοια εξέφρασε ο δήμαρχος Ιστιαίας και Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς.

«Η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη από τις προηγούμενες ημέρες. Η πυρκαγιά έχει μικρότερες εστίες σε όλο το βόρειο και ανατολικό μέτωπο, αλλά είναι πολύ πιθανό να τεθούν σήμερα ολοκληρωτικά υπό έλεγχο. Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος αναζωπυρώσεων, όμως νομίζω, με το μέγεθος των δυνάμεων που επιχειρούν αυτή τη στιγμή, όλα αυτά είναι εύκολο να ελεγχθούν και να μην υπάρχει κίνδυνος για περιουσίες και οικισμούς», σημείωσε νωρίτερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ολοκληρωτική καταστροφή στη Βόρεια Εύβοια

Σε ό,τι αφορά τις τεράστιες φθορές που έχουν προκληθεί στη Βόρεια Εύβοια, ο δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού έκανε λόγο για «ολοκληρωτική καταστροφή. Ο τόπος είναι ρημαγμένος, η κοινωνία έχει καταρρεύσει. Η πραγματικότητα είναι ότι αν η ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας δεν αποτελέσει εθνικό στόχο, αν η βοήθεια και οι κινήσεις από την πολιτεία δεν γίνουν χωρίς εκπτώσεις, τότε οδηγούμαστε προς ολοκληρωτική εξαφάνιση».

Ο κ. Κοντζιάς άφησε πάντως αιχμές για τους αρχικούς χειρισμούς κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, μιλώντας για «επιτελική ανεπάρκεια». Μεταξύ άλλων, είπε ότι το Σαββατοκύριακο «οι συνθήκες ήταν εξαιρετικές για εναέριες ρίψεις σε κάποια σημεία. […] Όταν την πυρκαγιά δεν την αντιμετωπίζεις στην αρχή της, τότε γιγαντώνεται. Έτσι γιγαντώθηκε, έγινε θηρίο, και τελικά κατάπιε ένα ένα τα χωριά μας».Πηγή: iefimerida.gr
https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael