Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Καίει για πέμπτη μέρα η φωτιά στα Βίλια! (φωτο-βίντεο)

Καίει για πέμπτη ημέρα η φωτιά που εκδηλώθηκε στα Βίλια το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να οριοθετήσουν ένα τμήμα της, ωστόσο τις τελευταίες ώρες οι φλόγες κινούνται νότια προς το όρος Κανδήλι

Οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή είναι 461 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων 9 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας αλλά και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Στην περιοχή έχει ενεργοποιηθεί ομάδα ΣμηΕΑ του Πυροσβεστικού Σώματος.

Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση κινητοποιήθηκαν 4 Ε/Π και 4 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.



Οι επικεφαλής των δυνάμεων αισιοδοξούν ότι θα καταφέρουν να ελέγξουν τη φωτιά, καθώς οι βόρειοι- βορειοανατολικοί άνεμοι 2-3 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, την κατευθύνουν σε βραχώδη και χωρίς βλάστηση έκταση.



Φωτιά και στο Δασκαλειό Κερατέας

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής, λίγο μετά τις 02:00, ανάμεσα σε οικοπεδικούς χώρους, στο Δασκαλειό της Κερατέας.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση κοντά σε οικιστικό ιστό και γίνονται προσπάθειες να κρατηθούν οι φλόγες μακριά από τα σπίτια.

 

Στην περιοχή βρίσκεται ισχυρή πυροσβεστική δύναμη που αποτελείται από 27 πυροσβέστες και 12 οχήματα. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά στις 04:30 ήταν χωρίς ενεργό μέτωπο.

 

Από την αστυνομία ανακοινώθηκε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Λεωφόρο Λαυρίου και Άνω Δασκαλειού και στην επαρχιακή οδό Κερατέας Κακής Θάλασσας και Μακεδονίας.

Κάτοικοι καταγγέλουν πως πριν προκληθεί η πυργκαγιά είδαν φωτοβολίδα στον ουρανό.

 

Το Forecast Weather Greece ανάρτησε επίσης βίντεο στον λογαριασμό του στο Facebook που δείχνει τη ρίψη φωτοβολίδας, από την οποία, όπως αναγράφεται στη λεζάντα, προκλήθηκε η πυρκαγιά:

 

 

zougla.gr


https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael