Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πύρινη κόλαση σε Εύβοια και Ηλεία - Έκκληση για εναέρια μέσα!

Σε πύρινη κόλαση βρίσκονται οι κάτοικοι της Ευβοίας και της Ηλείας. Πριν λίγη ώρα εστάλη νέο μήνυμα μέσω του 112 για μια ακόμα εκκένωση.

Συγκεκριμένα μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Δούκας και Μηλιές Ηλείας να εκκενώσουν τώρα τους οικισμούς τους.

Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Δούκας ή Μηλιές Ηλείας εκκενώστε τώρα προς Νεράιδα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».


Μεγάλη η απειλή για το χωριό Νεμούτα

Συνεχίζει να καίει η φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία με το πύρινο μέτωπο στη Νεμούτα να είναι μεγάλο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το patrisnews.gr αυτή την ώρα υπάρχει αναζωπύρωση στο μέτωπο της Νεμούτας, στην Αρχαία Ολυμπία.

Πολύ δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη Νεμούτα, καθώς η φωτιά έχει φτάσει μέσα στο χωριό και καίει σπίτια και περιουσίες, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους.


Έκκληση για εναέρια μέσα

Οι κάτοικοι του χωριού στη Νεμούτα με αυτοθυσία είναι εκεί και καθαρίζουν χωράφια, κλαδεύουν δέντρα προσπαθώντας να σώσουν τα σπίτια τους και να συνδράμουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Επιπλέον, κάνουν έκκληση για εναέρια μέσα και πιο συγκεκριμένα αεροσκάφη Canadair.


Φωτιά στην Εύβοια: Σε ετοιμότητα το Λιμενικό – Οι φλόγες κυκλώνουν τη Μηλιά και τον Βουτά

Ένα μέτωπο πυρκαγιάς που δημιουργήθηκε από αναζωπύρωση στο ενδιάμεσο της απόστασης από τη Μηλιά έως τον Κρυονερίτη, έχει αποκτήσει δυναμική που ξεπερνά ακόμα και τα δύο χιλιόμετρα και κινείται κυκλωτικά και προς το χωριό Μηλιά όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ένα άλλο τμήμα από του μετώπου πηγαίνει κατευθείαν προς το χωριό Μονοκαρυά το οποίο έχει εκκενωθεί από χθες, αλλά και πάλι έχουν φτάσει εκεί οι αστυνομικοί για να απομακρύνουν και τους κατοίκους που δεν είχαν απομακρυνθεί. Παράλληλα ετοιμάζουν εκκενώσεις και για άλλα χωριά στην ευρύτερη περιοχή πριν την Ιστιαία.

Από την πλευρά του Αιγαίου, πλέον υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στα Βασιλικά και το Ψαροπούλι, καθώς τα μέτωπα της φωτιάς είναι ανεξέλεγκτα, ξεπερνούν όλες τις γραμμές άμυνας, ακόμη και τις αντιπυρικές ζώνες που δημιουργήθηκαν.

Επίσης, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, η φωτιά αυτήν την στιγμή έχει μπει και στο χωριό Βουτάς.

Εκκενώθηκαν περιοχές στην Εύβοια

Δύσκολες είναι οι στιγμές που βιώνουν οι κάτοικοι της Εύβοιας. Τα χωριά Σήμια, Κρυονερίτης, Μηλιά και Αγδίνες δοκιμάζονται αυτή την ώρα από τη φωτιά στην Εύβοια.

Πριν λίγα λεπτά εστάλη μήνυμα από το 112 προκειμένου να εκκενωθούν οι Μηλιές.

«Αν βρίσκεστε στους #Γαλατσάδες ή #Καματριάδες #Ευβοίας, εκκενώστε τώρα προς #Ιστιαία. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρει το τελευταίο μήνυμα που εστάλη ενώ λίγη ώρα νωρίτερα είχε σταλεί ακόμα ένα που ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στις #Μηλιές #Ευβοίας, εκκενώστε τώρα προς #Ιστιαία. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Εκκενώνονται και οι περιοχές Μονοκαρυά και Κάτω Μονοκαρυά

Μήνυμα στάλθηκε μέσω του 112 για όσους βρίσκονται στις περιοχές Μονοκαρυά και Κάτω Μονοκαρυά Ευβοίας, να εκκενώσουν τώρα τους οικισμούς τους. Το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στη Μονοκαρυά ή Κάτω Μονοκαρυά #Ευβοίας εκκενώστε τώρα προς Ιστιαία. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Οι φλόγες έχουν μπει στον οικισμό Βασιλικά

Δύσκολη διαμορφώνεται η κατάσταση για τα Βασιλικά, όπου οι φλόγες έχουν μπει στον οικισμό όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.


πηγη


https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael