Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στη Σιάτιστα (φωτο)

Τη μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού γιόρτασε πανηγυρικά στις 5 και 6 Αυγούστου 2021 η Ενορία του Αγίου Νικολάου στο φερώνυμο εξωκλήσι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, 5 χλμ έξω από τη Σιάτιστα.

Το απόγευμα της Πέμπτης 5 Αυγούστου 2021, τελέσθηκε ο Mέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας από τους Ιερείς της ενορίας του Αγίου Νικολάου, π. Νέστορα και π. Προκόποιο.

Πιστοί βρέθηκαν στον Ιερό Ναό λίγα χλμ έξω από τη Σιάτιστα για να προσκυνήσει την ιερά εικόνα της Μεταμορφώσεως και να παρακολουθήσει τον Πανηγυρικό Εσπερινό.

Το εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως, σύμφωνα με την επιγραφή που υπάρχει στην πρόσοψη, χτίστηκε το 1962 με χρήματα του Σιατιστινού Αλεξίου Λιάκου, στο λόφο που βρίσκεται λίγο πιο έξω από την πόλη, στη θέση Βίγλα.


Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, 6ης Αυγούστου, τελέστηκε ο πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία από τον π. Νέστορας πλαισιωμένο από τον π. Σπυρίδων στο εξωκλήσι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας οι Ιερείς ευλόγησαν τους καρπούς της αμπέλου, όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη της ημέρας, και μοιράστηκαν σταφύλια μαζί με το αντίδωρο σε όλους τους πιστούς που παρευρέθησαν.

 

Siatista-Info



https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael