Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Χωρίς «φρένα» η φωτιά στην Ηλεία: Κραυγή αγωνίας για εγκλωβισμένους κατοίκους σε χωριό! (βίντεο)

Χωρίς "φρένα" η φωτιά στην Ηλεία. Εντολές για νέες εκκενώσεις οικισμών δόθηκαν πριν από λίγο μέσω του "112" ενώ δραματική είναι η κατάσταση στην περιοχή Κλάδεος καθώς η πυρκαγιά βρίσκεται προ των πυλών και περίπου 150 κάτοικοι βρίσκονται εκεί.
Συγκεκριμένα μήνυμα εστάλη σε όσους βρίσκονται σε Βασιλάκι, Υψηλό, Άσπρα Σπίτια, Ξηρόκαμπο, Αμπάρι, Άνω-Κάτω Λούβρο, Κρυονέρι, Λάλα, Δούκα, Λάσδικα, Νεμούτα Ηλείας να εκκενώσουν τώρα τους οικισμούς τους λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Βασιλάκι, Υψηλό, 'Ασπρα Σπίτια, Ξηρόκαμπο, Αμπάρι, 'Ανω-Κάτω Λούβρο, Κρυονέρι, Λάλα, Δούκα, Λάσδικα, Νεμούτα εκκενώστε τώρα προς Πανόπουλο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

Ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. για εκκένωση στο χωριό Κλάδεος

Προ των πυλών της περιοχής Κλάδεος βρίσκεται η πυρκαγιά. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή την καθιστούν ιδιαίτερα επικίνδυνη και οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έκριναν ότι πρέπει άμεσα να εκκενωθεί το χωριό καθώς 150 κάτοικοι βρίσκονται στο σημείο αυτό. Για τη διαδικασία της εκκένωσης έχει ζητηθεί η συνδρομή της αστυνομίας, έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει κανένας πολίτης.

"Υπάρχουν ηλικιωμένοι και μητέρες με παιδιά που δεν έχουν φύγει ακόμα", είπε η κα Φωτοπούλου, η οποία έχει τη μητέρα της στο χωριό μιλώντας στο OPEN. Η ίδια απευθύνει έκκληση να πάνε δυνάμεις να βοηθήσουν τον κόσμο και να τον μεταφέρουν, αλλά και να "σβήσουν" το βουνό. Σύμφωνα με την ίδια, δεν υπάρχει ρεύμα από χθες.


Πηγή πληροφοριών: OPEN/ilialive.gr/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

enikos.gr



https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael