Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Μια παράξενη ροζ λίμνη στην Ισπανία!


Δύο πολύχρωμες αλμυρές λίμνες αγκαλιάζουν τη βορειοδυτική άκρη μιας μικρής παραθαλάσσιας πόλης στην Costa Blanca της Ισπανίας. Μαζί συνθέτουν ένα υπέροχο φυσικό τοπίο που ονομάζεται Las Salinas de Torrevieja. Ωστόσο, η μια λίμνη ξεχωρίζει, καθώς το ροζ χρώμα της επισκιάζει την άλλη που έχει πράσινο χρώμα.

Όταν κοιτάζετε την Torrevieja από ψηλά μοιάζει σαν ένα μεγάλο μιλκσέικ φράουλας, αφού το ροζ χρώμα της ξεχωρίζει στο τοπίο. Στην πραγματικότητα το χρώμα της είναι έργο των βακτηρίων και των φυκιών.

Το Halobacterium ευδοκιμεί σε αλμυρά μέρη όπως και το φύκι που ονομάζεται Dunaliella salina. Αυτά είναι τα δύο «μαγικά συστατικά» που δημιουργούν την παράξενη απόχρωση της λίμνης.

Μάλιστα, από αυτήν 0ι άνθρωποι συλλέγουν ορυκτά εδώ και αιώνες, ενώ λειτουργεί και σαν φυσικό σπα, αφού η λάσπη που υπάρχει στον πυθμένα αναμεμειγμένη με αλάτι έχει θεραπευτικές ιδιότητες, ανακουφίζοντας κοινές παθήσεις του δέρματος και του αναπνευστικού συστήματος.

Επιπλέον, εδώ συγκεντρώνονται πολλά φλαμίνγκο, που συμπληρώνουν την ομορφιά του περιβάλλοντα χώρου. Έτσι η λίμνη γίνεται πόλος έλξης επισκεπτών αλλά και των ντόπιων όλους τους μήνες του χρόνου.

 

perierga.gr

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael