Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Εύβοια: Ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά στην Κάρυστο -Εκκενώνεται το Μαρμάρι

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα στην πυροσβεστική για φωτιά στην Κάρυστο και συγκεκριμένα στην περιοχή Φηγιάς, πάνω από το Μαρμάρι.

Η νέα φωτιά στην Εύβοια καίει δασική έκταση στην περιοχή Φυγιάς η οποία βρίσκεται ενδιάμεσα στα Στύρα και το Μαρμάρι, του δήμου Καρύστου. Πνέουν ισχυροί άνεμοι που κάνουν ακόμη πιο δύσκολο το έργο της κατάσβεσης. Αυτή την ώρα, μετά από μήνυμα του 112, εκκενώνεται προληπτικά το Μαρμάρι.
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα δίνουν τη μάχη της κατάσβεσης ενώ έχουν σηκωθεί για ρίψεις και τα εναέρια μέσα και επιχειρούν επίσης πέντε ελικόπτερα, εκ των οποίων ένα συντονιστικό.

Νωρίτερα στους κατοίκους δυο ακόμα οικισμών εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση. Συγκεκριμένα δόθηκε εντολή για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι των οικισμών «Κοκκίνης» και του οικισμού του οικοδομικού συνεταιρισμού Ιατρών.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση. Είναι μεγάλο το μέτωπο, ο άνεμος είναι πολύ δυνατός. Τα αεροπλάνα γύρισαν πίσω, τώρα γίνεται προσπάθεια με τα ελικόπτερα», δήλωσε και πρόσθεσε πως οι κάτοικοι πρέπει να εκκενώσουν είτε προς νότια είτε να φύγουν δια θαλάσσης.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, η φωτιά είναι δύσκολη, ενώ στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι που φτάνουν τα 8-10 μποφόρ κάτι που δυσχεραίνει τις προσπάθειες των εναέριων μέσων.

Την ίδια ώρα, σε άμεση ετοιμότητα, βρίσκονται σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στην περιοχή Μαρμάρι Ευβοίας, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί, λόγω της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή. 

 

 

eviathema.gr

 


https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael