Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

Σιάτιστα: Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Σιάτιστα (φωτο)

Με θρησκευτική κατάνυξη, με σεμνότητα και με λαμπρότητα εορτάσθηκε φέτος η εορτή της Κοιμήσεως και Μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στη Σιάτιστα. 

Στην Ενορία του Αγίου Νικολάου πανηγύρισε ο ιστορικός Ιερός Ναός της Παναγίας, ο οποίος  ανεγέρθηκε το 1625 και βρίσκεται στο κέντρο της συνοικίας της Γεράνειας, μέσα στον περίβολο του ιστορικού Ναού της Αγίας Παρασκευής.


Το Σάββατο 14 Αυγούστου 2021, παραμονή της εορτής, εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός από τους Ιερείς π. Νέστορα και π. Προκόπιο. 

Πριν από τα απόστιχα, οι ιεροψάλτες έψαλαν ένα τροπάριο της Λιτής του εσπερινού, και οι Ιερείς περιέφεραν, πέριξ του Ιερού Ναού, την αγία εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στη συνέχεια εψάλη η αρτοκλασία, προσφορά πολλών πιστών.

Πλήθος πιστών έσπευσαν να τιμήσουν την Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, την Μητέρα όλων των ανθρώπων, η οποία στέκει άγρυπνος φρουρός και βοηθός, απαντώντας ζωντανά στα αιτήματα και τις παρακλήσεις των πιστών. 

Μετά τον εσπερινό οι Ιερείς μοίρασαν τον ευλογημένο άρτο σ’ όλους τους πιστούς, οι οποίοι συνέρρεαν μέχρι αργά το βράδυ.

Την κυριώνυμο ημέρα, Κυριακή 15 Αυγούστου 2021 εψάλη η ακολουθία του όρθρου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου από τον π. Νέστορα Γκουρομίοσιο αλλά και πλήθος πιστών που παραβρέθηκαν να τιμήσουν την Παναγιά μας!https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια