Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ: Θερμά συλλυπητήρια για το θάνατο του συντρόφου Μανώλη Βογιατζή

Η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη το σύντροφο Μανώλη Βογιατζή που έφυγε πρόωρα από τη ζωή στις 22/8/21.

Ο Μανώλης Βογιατζής, γεννήθηκε στο Φιλώτα από τη μαία γιαγιά του Πολυξένη τον Αύγουστο του 1960.

Μεγάλωσε σε αγροτική οικογένεια, κυρίως καπνοπαραγωγών, με πατέρα τον Αναστάσιο και μη-τέρα την Μαρίκα. Γεγονός που σημάδεψε την μετέπειτα πορεία της ζωής του, ήταν η 21 Απριλί-ου του ’68, όπου ο 8 χρόνος, τότε, σύντροφος είδε μπροστά στα μάτια του τους χωροφύλακες να συλλαμβάνουν και να οδηγούν τον πατέρα του στη φυλακή ώστε να εξοριστεί στη Γυάρο. Χαράχτηκε στη μνήμη του η στιγμή που οι χωροφύλακες τον άφησαν να δει και να αποχαιρετή-σει τον πατέρα του μέσα στο κελί.

Απο νεαρή ηλικία, όντας απο οικογένεια βιοπαλαιστών, βγήκε στο μεροκάματο και δούλεψε σε διάφορες εργολαβίες. Κατά την ενηλικίωση του, έφυγε στη Θεσσαλονίκη για σπουδές, όπου γνώρισε την μετέπειτα σύζυγο του Φωτούλα Μαυροπούλου, με την οποία απέκτησαν 2 παιδιά, την Μαρία και τον Τάσο καθώς και 2 εγγονές.

Πέρασε απο πολλούς χώρους δουλειάς, αλλάζοντας τόπους κατοικίας, καταλήγοντας στο Φιλώ-τα το 1994. Προσλήφθηκε στην ΑΕΒΑΛ το 1986 και στη συνέχεια, σαν εργατοτεχνίτης στη ΔΕΗ, το Δεκέμβρη του 1994.

Ο Μανώλης οργανώθηκε στη ΚΝΕ το 1975 και μετά απο δύο χρόνια έγινε μέλος του Κόμματος. Πέρασε απο πολλές χρεώσεις τόσο στο Κόμμα, στο κίνημα και στην Τοπική Διοίκηση. Διετέλεσε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΔΕΗ, της Φλώρινας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυ-τικής Μακεδονίας και στη συνέχεια μέλος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου του οργάνου. Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στο νομό Φλώρινας, υποψήφιος Δήμαρχος Φιλώ-τα ενώ διετέλεσε Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Και στο κίνημα ήταν πρωτοπόρος εργάτης αναλαμβάνοντας χρεώσεις όπως μέλος του Δ.Σ του ενωτικού συνδικάτου στην ΑΕΒΑΛ, του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας, του ΣΕΕΕΝ , του Σπάρτακου.

Σε όποια φάση της ζωής του και αν βρισκόταν, είχε ως πυξίδα την ιδεολογία του Μαρξισμού-Λελινισμου και το ΚΚΕ. Σε κάθε χρέωση που του έβαζε το Κόμμα έδινε τον καλύτερο του εαυτό για να βάλει απο την πλευρά του, το δικό του λιθαράκι για την ανατροπή του σάπιου καπιταλι-στικού συστήματος με στόχο μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου απο άνθρωπο, την κοινωνία του σοσιαλισμού-κομμουνισμού.

Ο Μανώλης ήταν ακέραιος στις προσωπικές και φιλικές του σχέσεις, στοργικός γιος, σύντροφος στη σύζυγο του, υποδειγματικός πατέρας και παππούς. Όπως όλη του τη ζωή, έτσι και στο τέ-λος της, ήταν μαχητής, σπάζοντας κάθε χρονικό όριο ζωής που έβαζαν οι στατιστικές για την αρρώστια του. Αντιμετώπιζε όλες τις καμπές και τις δυσκολίες της ζωής μαχητικά και με χιούμορ.

Το παράδειγμα σου, ας φωτίζει τις νέες γενιές κομμουνιστών. Με μεγαλύτερο πείσμα, κάνοντας πράξη το σύνθημα «πιο πολλοί, πιο δυνατοί», θα συνεχίσουμε τον αγώνα, μέχρι την τελική νίκη, το σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

Η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οι-κογένεια του συντρόφου Μανώλη, στη γυναίκα του Φωτούλα, στα παιδιά του, Μαρία και Τάσο, τους συγγενείς και τους οικείους του.

Η κηδεία του συντρόφου Μανώλη θα είναι πολιτική και θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23/8/2021 στις 6:30 μ.μ στην οικία του.

Αντί στεφάνων η οικογένεια επιθυμεί να δοθούν χρήματα για την αλληλεγγύη που οργανώνουν τα συνδικάτα για τους πυρόπληκτους της Εύβοιας.

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael