Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σποράδες: Τα «μαργαριτάρια» του Βορείου Αιγαίου που χαρίζουν αξέχαστες εμπειρίες

Οι Σποράδες αποτελούν δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό παραθεριστών κάθε χρόνο, καθώς συνδυάζουν τον καταπράσινο πλούτο της φύσης, με τις εκπληκτικές, κρυστάλλινες παραλίες του Αιγαίου.

Οι λόγοι για να πάμε σε κάποιο νησί των Σποράδων είναι πολλοί, διαφορετικοί και απολύτως πειστικοί: Από τα μαγευτικά νερά, μέχρι τις ξεχωριστές λιχουδιές που θα γευτούμε στα γραφικά ταβερνάκια και από τις αμμώδεις παραλίες έως την ασύγκριτη νυχτερινή ζωή, σίγουρα θα βρούμε εκείνον τον μοναδικό λόγο που ικανοποιεί τα δικά μας γούστα.

Τα νησιά των Σποράδων, κατακλύζονται από αμέτρητες φυσικές ομορφιές και μοναδικά φυσικά τοπία, «χορταίνοντας» το μάτι των ταξιδιωτών, με τον απόλυτο συνδυασμό βουνού και θάλασσας, σε κάθε ένα από τα νησιά του συμπλέγματος, δημιουργώντας ένα σκηνικό απαράμιλλης γοητείας.

Αποτελώντας την ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να δουν κάτι διαφορετικό από τις κλασσικές και αγαπημένες Κυκλάδες, οι Σποράδες δημιουργούν μοναδικές αναμνήσεις, χάρη στα πυκνά δάση, τις μαγευτικές ακρογιαλιές, τους απόκρημνους κολπίσκους, τις υπέροχες παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά, τα ειδυλλιακά τοπία και την ιδιαίτερη, νησιώτικη αρχιτεκτονική, τα οποία ενθουσιάζουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς εκδρομείς.

Τέσσερεις επίγειοι παράδεισοι

Η Σκιάθος, είναι ο ιδανικός προορισμός για ξεφάντωμα και νέες εμπειρίες, η Αλόννησος, για στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης, η Σκόπελος, για όσους αναζητούν τη μαγεία της φύσης σε κάθε απόδραση και η «καταπράσινη» από τα πεύκα Σκύρος, ιδανική για στιγμές ανεμελιάς.

Πρόκειται για τέσσερις μαγευτικούς προορισμούς, οι οποίοι δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τις κοσμοπολίτικες και πολυσύχναστες Κυκλάδες, με το πράσινο, αλλά και την ξεχωριστή αρχιτεκτονική τους, να «χαρίζει» σε κάθε παραθεριστή μία ανεπανάληπτη εμπειρία.

Αλόννησος

Από πολλούς χαρακτηρίζεται «μεγάλος έρωτας», καθώς οι παραδεισένιες παραλίες, κάποιες εκ των οποίων άγριας ομορφιάς, σαγηνεύουν τους πάντες. Η Αλόννησος είναι διάσημη για το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της, έναν μοναδικό βιότοπο που φιλοξενεί πολλά είδη φυτών και ζώων, όπως η μεσογειακή φώκια Monachus Monachus. Εκεί μπορείς να κολυμπήσεις και να παρατηρήσεις την άγρια ζωή και το εντυπωσιακό φυσικό τοπίο.

Σκιάθος

Το πιο διάσημο νησί των Σποράδων, αποτελεί κλασική επιλογή για διακοπές που συνδυάζουν τον καταπράσινο πλούτο της φύσης, με τις εκπληκτικές παραλίες και την έντονη νυχτερινή ζωή. Η μικροσκοπική Σκιάθος είναι γεμάτη από δάση, αρχαιολογικές τοποθεσίες και – το σημαντικότερο – από υπέροχες παραλίες.


Σκόπελος

Το νησί αυτό αποπνέει μία αισθητηριακή διάθεση, χάρη στη μυστηριακή διάσταση που συντηρούν εδώ και αιώνες μύθοι, θρύλοι και παραδόσεις. Τα τελευταία χρόνια έγινε ιδιαίτερα γνωστή χάρη στο χολιγουντιανό μιούζικαλ Mamma Mia που γυρίστηκε σε τοποθεσίες του νησιού. Στη Σκόπελο ανακαλύπτει κανείς εντυπωσιακά τοπία, όμορφες διαδρομές, γραφικά χωριά και ονειρεμένες παραλίες.

Σκύρος

Οι λόγοι για να την επισκεφτείς είναι απλοί, λιτοί και απολύτως κατανοητοί: Κρυστάλλινα νερά, αφράτες αμμουδιές, λευκά βοτσαλάκια και πευκοδάση που φτάνουν ως το κύμα. Η Σκύρος λοιπόν έχει πολλές υπέροχες παραλίες που ικανοποιούν και τα πιο απαιτητικά γούστα. Οι περισσότερες δεν διαθέτουν ομπρέλες και ξαπλώστρες, αλλά υπάρχουν και αρκετές οργανωμένες.

Ώρα για βαλίτσες λοιπόν! Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε ρότα και να ξεφύγουμε από τα τετριμμένα των προηγούμενων χρόνων. Διαλέγουμε το αγαπημένο μας μέρος ανάμεσα στο σύμπλεγμα των Σποράδων και είμαστε έτοιμοι να διηγηθούμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα στιγμές, ιστορίες και εμπειρίες που θα μαγέψουν όποιον τις ακούσει.

 

newsbomb.gr

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael