Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ηγούμενος Γαβριήλ, Μονής Οσίου Δαυίδ: «Μας άφησαν κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού»

Ώρα με την ώρα περιμένουμε να έρθει η φωτιά στο μοναστήρι στα 500 μέτρα η φωτιά!

«Κάντε κάτι εσείς οι δημοσιογράφοι να στείλουν εναέρια μέσα, γιατί ανθρωπίνως δεν μπορούμε αλλιώς να σωθούμε.» λέει ο ηγούμενος.

Δραματικές στιγμές βιώνουν οι κάτοικοι στα περίχωρα της Λίμνης, στη βόρεια Εύβοια, καθώς ένα τεράστιο πύρινο μέτωπο κατακαίει τα πάντα, με τις αρχές να μην έχουν δώσει ακόμη την απαιτούμενη προσοχή, αν και οι φλόγες έχουν μετατρέψει σε κάρβουνο δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, δεκάδες σπίτια και αυτοκίνητα.

Οι φλόγες απειλούν τα χωριά Δαμιά και Καλαμούδι, τα οποία έχουν μεν εκκενωθεί -όπως και άλλα 8 χωριά της περιοχής- αν και παραμένουν λιγοστοί κάτοικοι, προσπαθώντας-όπως λένε οι ίδιοι στο newscenter.gr  να υποκαταστήσουν δυστυχώς τις ανύπαρκτες αρχές.

Οι φλόγες εχουν φτάσει μάλιστα σε απόσταση μόλις 500 μέτρων από το ιστορικό μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ, που βρίσκεται κοντά στο χωριό Καλαμούδι.

«Κυριολεκτικά μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού», λέει στο newscenter ο ηγούμενος της Μονής, Γαβριήλ. «Δεν υπάρχει ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα μπροστά στη μονή. Είμαστε στο έλεος του θεού, βέβαια, είναι ωραίο πράγμα να είσαι στο έλεος του Θεού το καλύτερο θα έλεγα, αλλά είναι πολλά τα μέτωπα. Εβαλα τόσους ανθρώπους από χθες, δημοσιογράφους και γνωστούς και παράγοντες που μιλάνε απευθείας με τους αρχηγούς, τους υπουργούς, αλλά ένα αεροπλάνο δεν ήρθε ακόμη στην γύρω περιοχή μας, 24 ώρες μετά την έκρηξη της πυρκαγιάς. Και οι κάτοικοι μας λένε ότι αν δεν σταλεί άμεσα εναέρια δύναμη πυρόσβεσης, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να καταστραφεί ολόκληρη η περιοχή, με μεγάλη ευθύνη των ανθρώπων που διαχειρίζονται αυτή την κατάσταση. Κάντε κάτι εσείς οι δημοσιογράφοι να στείλουν εναέρια μέσα, γιατί ανθρωπίνως δεν μπορούμε αλλιώς να σωθούμε. Μόνο κάποιοι εθελοντές ήρθαν το μεσημέρι να βοηθήσουν», προσθέτει ο πατέρας Γαβριήλ.

Ο ηγούμενος Γαβριήλ λέει με απόγνωση μάλιστα ότι έστειλε «ηχογραφημένο μήνυμα στον υφυπουργό κύριο Νίκο Χαρδαλιά, παρακαλώντας τον να στείλει δυνάμεις για την προστασία της Μονής», τονίζει ο ηγούμενος Γαβριήλ στο newscenter.

«Ωρα με την ώρα περιμένουμε να έρθει η φωτιά στο μοναστήρι. Οι φωτιές βρίσκονται  αυτή τη στιγμή στο Καλαμούδι και έρχονται προς τα εδώ, κατακαίοντας τα πάντα», λέει ο ηγούμενος Γαβριήλ.

 

πηγη: newscenter.gr

agapwtonxristo.com

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael