Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

Τα δίκτυα 5G διχάζουν τους Ελληνες

Το υψηλότερο ποσοστό επιφυλάξεων σε σύνολο 18 χωρών εκφράζουν οι Έλληνες για το 5G, με το 53% να δηλώνει ότι αισθάνεται ανησυχία.

Παρ’ όλο που το 51% των Ελλήνων δηλώνει ότι έχει ή θα αποκτήσει συσκευή συμβατή με δίκτυο 5G, ένα 53% των ερωτηθέντων εκφράζει την ανησυχία του σχετικά με την ασφάλεια, την ιδιαωτικότητα και την υγεία.

Αντίστοιχο ποσοστό επιφυλακτικότητας καταγράφεται στην Ινδία, με χώρες όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κίνα και το Μεξικό να ακολουθούν. Οι χώρες με τον χαμηλότερο βαθμό ανησυχίας και επιφύλαξης προς τη νέα τεχνολογία είναι η Δανία και η Αγγλία.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες της Focus Bari | YouGov:

Το 54% των πολιτών ανησυχεί για το απόρρητο των δεδομένων

του σχετικά με το 5G, ποσοστό που θεωρείται χαμηλό, αν υπολογίσει κανείς ότι στη Βρετανία το ίδιο ποσοστό σκαρφαλώνει στο 67%.

Το 52% ανησυχεί για τους κινδύνους ασφαλείας αν αποτύχει η τεχνολογία 5G (στην Αγγλία, το ανάλογο ποσοστό είναι 67%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις ανησυχίες, το κοινό αναγνωρίζει τις ωφέλειες των δικτύων 5G. Συγκεκριμένα, το 70% των Ελλήνων δηλώνει ότι η χρήση του δικτύου 5G ωφελεί τη ζωή του με πολλούς τρόπους. Αξιοσημείωτο είναι ότι στην Αγγλία το αντίστοιχο ποσοστό που βλέπει οφέλη στο 5G είναι 64%.

Η μεγαλύτερη ανησυχία στη χώρα μας εκφράζεται από γυναίκες και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Ειδικότερα, το 61% των γυναικών ανησυχούν ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους άνδρες περιορίζεται στο 43%. Στην Αττική, ο πληθυσμός είναι διχασμένος στο 50%, στη Θεσσαλονίκη «ανησυχεί» για τις επιπτώσεις το 49%, ενώ στην επαρχία το ποσοστό αυτό σκαρφαλώνει στο 54%.

Σε ερώτηση αν η χρήση του δικτύου 5G βελτιώνει την ψηφιακή εμπειρία (streaming, ταχύτητες κ.λπ.), το 88% των Ελλήνων απαντά θετικά και μόλις το 12% αρνητικά. Αντίστοιχα στην Αγγλία απαντά θετικά το 63% και αρνητικά το 37%.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα κατέκτησε την πρώτη θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης στη διάθεση των συχνοτήτων για τα δίκτυα κινητών επικοινωνιών 5ης γενιάς (5G) το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Το πρώτο τρίμηνο του 2021, η χώρα μας υπολειπόταν έναντι της Φινλανδίας και της Γερμανίας στην πρόοδο που είχε κάνει για την απόδοση των συχνοτήτων, πάνω στις οποίες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας προχωρούν στις υποδομές των δικτύων 5G. Τώρα στην πρώτη θέση προστέθηκε και η χώρα μας, έχοντας πετύχει βαθμολογία 100%, σύμφωνα με το παρατηρητήριο της ΕΕ για το 5G.Πηγή: Euro2day.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια