Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Άρπαξαν 23.300 ευρώ από λογαριασμό με «μαϊμού» SMS

Τραβάει τα μαλλιά του ένας κάτοικος της Αμφιλοχίας, που έχασε ό,τι είχε και δεν είχε όταν ανταποκρίθηκε στις οδηγίες που δέχθηκε με SMS από μια «μαϊμού» ιστοσελίδα με το λογότυπο και το υπολογιστικό περιβάλλον του τραπεζικού ιδρύματος στο οποία διατηρεί λογαριασμό!

Το θύμα δεν υποψιάστηκε το παραμικρό, όταν ένας άγνωστος του έστειλε στο κινητό του τηλέφωνο μήνυμα που δήθεν προερχόταν από την τράπεζα και τον καλούσε να επικαιροποιήσει τα προσωπικά του στοιχεία και τους κωδικούς της εφαρμογής ηλεκτρονικών συναλλαγών, τα οποία καταχώρησε σε έναν σύνδεσμο που αναφερόταν στο SMS.

Σε χρόνο- μηδέν, ο ανυποψίαστος άνδρας είδε να μεταφέρεται από τον τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό των 23.300 ευρώ! Αμέσως ζήτησε βοήθεια από τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος, οι οποίοι ερευνούν για να εξακριβώσουν σε ποιον ανήκει ο λογαριασμός που μεταφέρθηκαν τα χρήματα και σχημάτισαν δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστου.

Ζευγάρι εξαπάτησε 61χρονο στη Λήμνο

Στην αγγελία για την πώληση ενός οχήματος ανταποκρίθηκε ένας 61χρονος από τη Λήμνο και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον φερόμενο ως πωλητή, ο οποίος του ζήτησε να καταθέσει 2.000 ευρώ σε λογαριασμό που του έδωσε. Ωστόσο, ο υποψήφιος αγοραστής δεν παρέλαβε ποτέ το επίμαχο όχημα και υπέβαλε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα της Μύρινας. Οι αστυνομικοί ερευνούσαν την υπόθεση επί έξι μήνες και, τελικά, εξακρίβωσαν ότι η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε από το κινητό μιας 29χρονης, ενώ ο λογαριασμός που κατατέθηκαν τα χρήματα ανήκει σε έναν 39χρονο. Σε βάρος και των δυο σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Μυτιλήνης.
 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael