Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Βιβλιοθήκη Σιάτιστας: «Η Σιάτιστα στον Μεγάλο αγώνα του 1821: Προσωπικότητες της Σιάτιστας και του Δήμου Βοίου στον αγώνα του 1821»

Η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σιάτιστας “Μανούσεια” μαζί με Βιβλιοθήκες της Μακεδονίας και με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης τιμούν την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Οι Βιβλιοθήκες της Μακεδονίας ενώνουν τις δυνάμεις τους για να τιμήσουν την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης μέσα από μια Έκθεση Τεκμηρίων με τίτλο: «1821: Οι Βιβλιοθήκες της Μακεδονίας στην Τοπική Ιστορία».

Στην ‘Έκθεση συμμετέχουν Βιβλιοθήκες πόλεων της Μακεδονίας καθώς και το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Κάθε βιβλιοθήκη δημιούργησε περιγραφικά λάβαρα παρουσίασης τα οποία αποτελούν τον κύριο κορμό της Έκθεσης με σκοπό την ανάδειξη ιστορικών γεγονότων και αγωνιστών της κάθε περιοχής την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 που δεν είναι τόσο γνωστά όσο της υπόλοιπης Ελλάδας.

H Δημόσια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας τιμά την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και συμμετέχει στις εκδηλώσεις των Βιβλιοθηκών της Μακεδονίας με τρία μπάνερ με θέμα :

« Η Σιάτιστα στον Μεγάλο αγώνα του 1821 : Προσωπικότητες της Σιάτιστας και του Δήμου Βοίου στον αγώνα του 1821»

Στο πρώτο μπάνερ μνημονεύεται ο Σιατιστινός Γεώργιος Παπαζώλης και οι προεπαναστατικές του ενέργειες που οδηγούν στο ξέσπασμα της κίνησης γνωστής από την ελληνική ιστορία ως Ορλωφικά. Στη συνέχεια αναφέρονται οι Σιατιστινοί σύντροφοι του Ρήγα Φεραίου με κορυφαίους τους Σιατιστινούς αδελφούς Μαρκίδες Πούλιου και ακολουθούν οι προσωπικότητες της περιοχής που προσχώρησαν στη Φιλική Εταιρεία και με τη συμμετοχή τους ενίσχυσαν τη δράση της.

Στο δεύτερο μπάνερ παρατίθεται η Σιατιστινή οικογένεια των Κασομούληδων με τα πολεμικά τους έργα και την προσφορά τους στη διάρκεια του αγώνα. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για τον μεγαλύτερο γιό της οικογένειας Νικόλαο Κασομούλη και για την προσφορά του ως στρατιωτικός αλλά και συγγραφέας των Απομνημονευμάτων του αγώνα του 1821.

Στο τρίτο μπάνερ ακολουθεί μια πλειάδα ντόπιων αγωνιστών που συνεισέφεραν ο καθένα με το δικό του τρόπο στην εξέλιξη και διεξαγωγή της ελληνικής επανάστασης.



Η Βιβλιοθήκη Σιάτιστας θα φιλοξενήσει την Έκθεση την περίοδο από 17 Αυγούστου έως 27 Αυγούστου 2021 στο Κουκουλίδειο Πνευματικο Κέντρο Σιάτιστας τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας και ασφάλειας κατά της πανδημίας Covid-19

Ώρες λειτουργίας :

Δευτέρα έως Παρασκευή : 9:00 π.μ-1:00 μ.μ

Σάββατο : 7:00 μ.μ-9:00 μ.μ

Κυριακή : 10:00 π.μ-12:00 μ.μ




https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael