Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Euro 2020: Άξια πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ιταλία!

Μετά από 53 χρόνια προσμονής η Εθνική Ιταλίας αναρριχήθηκε το βράδυ της Κυριακής στην κορυφή της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, με ήρωα τον Τζανλουΐτζι Ντοναρούμα.

Οι «ατζούρι» επικράτησαν με 3-2 της Αγγλίας στα πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση) στον τελικό του Euro 2020, που διεξήχθη στο Γουέμπλεϊ και στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία τους, μετά το μακρινό 1968, όταν και είχαν πανηγυρίσει εντός των τειχών τον μοναδικό μέχρι σήμερα τίτλο τους.

Εν τέλει επαληθεύτηκε το σύνθημα «Football’s coming to Rome», καθώς ο Ντοναρούμα πρωταγωνίστησε στη «ρώσικη ρουλέτα» και με δύο αποκρούσεις πέναλτι έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη μεγάλη επιτυχία των Ιταλών, η οποία ως γνωστόν επιτεύχθηκε μέσα στο «σπίτι» των Άγγλων.

Τα «τρία λιοντάρια», που δεν τα κατάφεραν στον παρθενικό τους τελικό στη διοργάνωση και απέτυχαν να πάρουν το πρώτο τους τρόπαιο, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966, βλέποντας μάλιστα την κατάρα των πέναλτι να μην τους εγκαταλείπει, προηγήθηκαν μόλις στο 2' με τον Σο, ωστόσο το γκολ του Μπονούτσι κράτησε το συγκρότημα του Μαντσίνι ζωντανό στη διεκδίκηση του τροπαίου.



πηγη zougla.gr

βίντεο antenna.gr



https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael