Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Euro 2004: Σαν Σήμερα 17 χρόνια πριν... η Εθνική Ελλάδας κατακτά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα!

Euro 2004: Στις 4 Ιουλίου του 2004, η Εθνική Ελλάδας κέρδισε την Εθνική Πορτογαλίας, με 1-0 στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας και πήρε το κύπελλο Ευρώπης.
Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά, μετά το 2-1 της πρεμιέρας που ήταν πάλι υπέρ της ομάδας του Ότο Ρεχάγκελ. Στον τελικό το αποτέλεσμα κρίθηκε στο 57`. Ο Άγγελος Μπασινάς, αυτή την φορά εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Άγγελος Χαριστέας νίκησε τους αντιπάλους τους στο αέρα και με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο πρώτο ημίχρονο οι φάσεις δεν ήταν πολλές. Ο Μιγκέλ σούταρε από τα δεξιά, όμως ο Αντώνης Νικοπολίδης, απόκρουσε ενστικτωδώς. Όσον για την «Γαλανόλευκη» ο Χαριστέας μετά από έναν ωραίο συνδυασμό, δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Ρικάρντο όπως θα ήθελε.

Η ομάδα του Λουίς Φελίπε Σκολάρι, στην συνέχεια επιχείρησε αρκετά μακρινά σουτ. Ένα του Κριστιάνο Ροναλντο και ακόμα περισσότερο του Μανίς ήταν επικίνδυνα αλλά ο Νικοπολίδης είχε την… απάντηση.

Η κορυφαία τους φάση ήταν όταν ο Κριστιάνο βγήκε μόνος του από αριστερά αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας τον πίεσε και τον ανάγκασε να αστοχήσει.

Το σφύριγμα της λήξης της αναμέτρησης ακολούθησαν τρελά πανηγύρια από τους χιλιάδες Έλληνες που βρέθηκαν στην Πορτογαλία και φυσικά όλα τα στελέχη της ομάδας.

Ενώ πίσω στην Ελλάδα, όλοι οι δρόμοι πλημμύρησαν από τον κόσμο που βγήκε για να γιορτάσει την μεγαλειώδη επιτυχία.

Οι συνθέσεις του τελικού:
Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Μπασινάς, Γιαννακόπουλος (76′ Βενετίδης), Ζαγοράκης, Φύσσας, Κατσουράνης, Βρύζας (81′ Παπαδόπουλος), Καψής

Πορτογαλία (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): Ρικάρντο, Αντράντε, Κοστίνια (60′ Ρούι Κόστα), Φίγκο, Παουλέτα (74′ Νούνο Γκόμες), Μιγκέλ (43′ Φερέιρα), Βαλέντε, Καρβάλιο, Ρονάλντο, Μανίς, Ντέκο


πηγη: sportime.gr


 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael