Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Κοτόπουλο Cordon Bleu με πατάτες σαν τηγανητές

Η κλασική συνταγή για λαχταριστό κοτόπουλο Cordon Bleu από τον Μάστερ Σεφ Λάμπρο Βακιάρο.

Yλικά

    Για το κοτόπουλο Cordon Bleu
    4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (μεγάλα)
    8 φέτες καπνιστό ζαμπόν
    8 φέτες γραβιέρα
    60 γρ. αλεύρι
    2-3 αυγά
    3 κούπες corn flakes ή νάτσος με τυρί (αλεσμένα στο μούλτι)
    45 γρ. βούτυρο λιωμένο
    Αλάτι
    Πιπέρι
    Για τη σάλτσα
    30 γρ. βούτυρο
    20 γρ. αλεύρι
    240 γρ. γάλα
    45 γρ. μουστάρδα
    20 γρ. παρμεζάνα ή γραβιέρα (τριμμένη)
    Για τις πατάτες
    2 κιλά πατάτες
    20 γρ. αλάτι

Διαδικασία

Για το κοτόπουλο Cordon Bleu: Με ένα μαχαίρι κόβουμε το κάθε φιλέτο στήθος κοτόπουλου στη μέση. Τοποθετούμε το κάθε μέρος ανάμεσα σε δύο μεμβράνες. Στη συνέχεια, με έναν πλάστη ή έναν μπάτη κρεάτων, το «χτυπάμε» έτσι ώστε να γίνει λεπτότερο και να μεγαλώσει η η επιφάνειά του.

Αλατοπιπερώνουμε τις δύο πλευρές. Από τη μία πλευρά απλώνουμε μια φέτα από το καπνιστό ζαμπόν και από πάνω μια φέτα από την γραβιέρα. Τυλίγουμε κατά μήκος το κοτόπουλο σε ένα μικρό ρόλο και το τοποθετούμε επάνω σε μια μεμβράνη. Τυλίγουμε το κοτόπουλο με τη μεμβράνη και στρίβουμε τις άκρες σαν μια καραμέλα. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC βαθμούς. Παράλληλα προετοιμάζουμε το πανάρισμα: σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, σε ένα δεύτερο μπολ σπάμε τα αυγά και σε ένα τρίτο βάζουμε τα αλεσμένα corn flakes ή νάτσος.

Βγάζουμε τα ρολά κοτόπουλο από το ψυγείο και αποσύρουμε τις μεμβράνες. Με ένα πινέλο αλείφουμε όλη την επιφάνεια του κάθε ρολού με βούτυρο. Πανάρουμε πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και ολοκληρώνουμε στα αλεσμένα corn flakes ή νάτσος. Μεταφέρουμε τα κοτόπουλα σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε βάλει μία λαδόκολλα. Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι το κοτόπουλο να είναι καλά ψημένο στο εσωτερικό του.

Για τη σάλτσα: Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι και σε μέτρια θερμοκρασία προσθέτουμε το βούτυρο και το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το γάλα και τη μουστάρδα και με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να πήξει, περίπου για 2 – 3 λεπτά.

Αποσύρουμε τη σάλτσα από την εστία και προσθέτουμε το τυρί. Ανακατεύουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Για τις πατάτες σαν τηγανητές: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230ºC βαθμούς στον αέρα. Κόβουμε τις πατάτες στο συνηθισμένο σχήμα για τηγάνι, τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και τις ξεπλένουμε καλά με νερό.

Προσθέτουμε τις πατάτες και το αλάτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και γεμίζουμε με νερό μέχρι να τις καλύψουμε καλά. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στην εστία σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία.

Μόλις το νερό πάρει βράση, βράζουμε τις πατάτες για 10' – 15' μέχρι να μαλακώσουν και να τρώγονται ευχάριστα χωρίς να σπάνε. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις πατάτες από την κατσαρόλα, τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα και στη συνέχεια ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατίζουμε.

Ψήνουμε στον φούρνο, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 25' – 30' ή έως ότου οι πατάτες πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

 

 olivemagazine.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael