Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Αφιερωμένη στον μακαριστό π. Βασίλειο η εκδήλωση για τη λήξη των κατηχητικών σχολείων της Ενορίας Αγ. Νικολάου Σιάτιστας (φωτο)


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, στον προαύλειο χώρο του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, η λήξη των κατηχητικών σχολείων της ενορίας, για την κατηχητική χρονιά 2020-2021.

Ο χώρος ήταν στολισμένος με σκηνικά λήξης προηγούμενων χρόνων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Αθανάσιος, ο πρωτοπρεσβύτερος του Ναού πατήρ Νέστορας, ο εξομολόγος της ενορίας, πατήρ Τιμόθεος, γονείς των παιδιών και ενορίτες.

Τα τμήματα που λειτούργησαν και συμμετείχαν ήταν:

Τα παιδιά του παιδικού Σταθμού, του Νηπιαγωγείου και την Α΄ τάξης Δημοτικού με κατηχήτρια την Αγγελική Τσακμάκη και βοηθό την Βασιλική Πάντου.

Τα παιδιά της Β΄ και Γ΄ Δημοτικού, με κατηχήτρια την Περιστέρα Σβώλη.

Τα παιδιά της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού με κατηχήτρια την Μαρία Λεζγίδου και βοηθούς την Ελένη Λεζγίδου και την Φωτεινή Γκουτζιαμάνη.

Τα παιδιά του Γυμνασίου, με κατηχήτρια την Ευφημία Ώττα και βοηθό την Τατιάνα Τζάλια.

Τα παιδιά του Λυκείου, που ξεκίνησαν την χρονιά με τον πατέρα Βασίλειο και την τελείωσαν με την Ευφημία Ώττα και βοηθό την Τατιάνα Τζάλια.

Η φετινή γιορτή λήξης των κατηχητικών ήταν αφιερωμένη στην Επανάσταση του 1821, μιας και φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της και στον μακαριστό πατέρα μας Βασίλειο.

Στο πρώτο μέρος της γιορτής παρουσιάστηκε η ιστορία του Ελληνικού Έθνους, από όλες τις βαθμίδες των κατηχητικών, με σκηνικό ένα δέντρο γεμάτο ήρωες, στο δέντρο του Έθνους μας.

Στο δεύτερο μέρος τα παιδιά του Γυμνασίου ερμήνευσαν ένα τραγούδι εις μνήμην του μακαριστού πατρός. (Θα το ακούσετε σε νέο άρθρο... σύντομα)

Ακολούθησε ένα βίντεο-αφιέρωμα στα 40 χρόνια κατηχητικής προσφοράς του πατρός Βασιλείου στην ενορία του Αγίου Νικολάου, δημιουργία του μαθητή του κατηχητικού του Γυμνασίου, Ιωάννη Ώττα.(Δείτε εδώ το βίντεο)

Ο Σεβασμιώτατος και ο πατέρας Νέστορας έδωσαν βραβεία-βιβλία στους συνεπείς μαθητές των κατηχητικών, προσφορά της Ενορίας.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε σε παιδιά και γονείς, επαινώντας το κατηχητικό έργο του πατρός Βασιλείου. Η γιορτή έκλεισε με την Εθνικό Ύμνο, το τη Υπερμάχω Στρατηγό και τη φήμη του Σεβασμιωτάτου.

Ακολούθησε το πατροπαράδοτο κέρασμα-παγωτό για όλους τους παρευρησκόμενους, προσφορά του Ζήση Χασιώτη, εις μνήμη του μακαριστού πατρός. Στα κατηχητόπουλα μοιράστηκε και ένα ενθύμιο με τον πατέρα Βασίλειο, δημιουργία των κατηχητριών της ενορίας.

 

Φωτογραφίες Siatista-Info

Κείμενο Ενορία Αγίου Νικολάου Σιάτιστας


περισσότερες φωτογραφίες στην ιστοσελίδα της Ενορίας --> ΕΔΩ

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael