Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Γεμιστές ντομάτες με κιμά, πλιγούρι και σάλτσα φέτας βασιλικού

Η κλασική αγαπημένη συνταγή για γεμιστές ντομάτες σε μια παραλλαγή με πλιγούρι και κρέμα φέτας. Ένα πιάτο με άρωμα καλοκαιρινό από τον MasterChef Λάμπρο Βακιάρο.

Υλικά
    για τις γεμιστές ντομάτες
    500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
    500 γρ. χοιρινός κιμάς
    75 γρ. ε.π. ελαιόλαδο
    360 γρ. κρεμμύδια
    30 γρ. πελτές τομάτας
    120 γρ. λευκό κρασί
    250 γρ. χυμός ντομάτας
    250 γρ. ζωμός λαχανικών
    10 – 12 ντομάτες (για γέμισμα)
    2 κιλά πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
    150 γρ. πλιγούρι
    50 γρ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
    αλάτι, πιπέρι
    για τη σάλτσα κρέμας βασιλικού
    200 γρ. φέτα
    60 – 90 γρ. γάλα
    130 – 200 γρ. γιαούρτι
    12 γρ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος

Διαδικασία
Για τις γεμιστές ντομάτες: Προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε πολύ υψηλή θερμοκρασία. Με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο λαδώνουμε τα 2 είδη κιμά. Προσθέτουμε τον κιμά στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τουλάχιστον για 10΄-12΄, μέχρι να έχει ένα ωραίο καβουρδισμένο βαθύ σκούρο χρώμα. Σε αυτό το σημείο ο κιμάς θα έχει κολλήσει ελαφρώς στο κάτω μέρος της κατσαρόλας.

Παράλληλα σε ένα μικρό τηγανάκι, προσθέτουμε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 10΄(αν θέλουμε μπορούμε να παραλείψουμε αυτό το βήμα και να προσθέσουμε απευθείας το κρεμμύδι στον κιμά).

Προσθέτουμε στον κιμά το κρεμμύδι, τον πελτέ και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Όταν θα έχει σχεδόν εξατμιστεί, ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια. Σιγοβράζουμε με μισόκλειστο καπάκι για 30΄.

Στον ενδιάμεσο χρόνο καθαρίζουμε τις ντομάτες και με ένα κουτάλι αφαιρούμε την περισσότερη από την εσωτερική τους σάρκα. Πολτοποιούμε στο μούλτι τη μισή ποσότητα (τη υπόλοιπη μισή δεν θα την χρειαστούμε). Πασπαλίζουμε το εσωτερικό από τις τομάτες με πολύ λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες, ρίχνουμε από πάνω τη ντομάτα από το μούλτι, αλάτι και πιπέρι, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Δημιουργούμε χώρο στο ταψί ανάμεσα στις πατάτες και τοποθετούμε τις τομάτες.

Όταν ο κιμάς θα είναι έτοιμος, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200⁰C. Προσθέτουμε το πλιγούρι στην κατσαρόλα με τον κιμά κι ανακατεύουμε τακτικά για περίπου 10΄μέχρι να μισομαγειρευτεί.

Στη συνέχεια αποσύρουμε από την εστία, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Με ένα μεγάλο κουτάλι γεμίζουμε τις ντομάτες σχεδόν μέχρι πάνω. Κλείνουμε με το καπάκι τους και θωρακίζουμε το ταψί κλείνοντας το πολύ καλά, πρώτα με χαρτί ψησίματος και στη συνέχεια με αλουμινόχαρτο. (Είναι σημαντικό να κλείσουμε καλά το ταψί για να μελώσουν οι ντομάτες.)

Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα, στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για άλλα 50 λεπτά με 1 ώρα.

Για την κρέμα φέτας: Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και πολτοποιούμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα. Διορθώνουμε την υφή με επιπλέον γιαούρτι και γάλα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε με τις ντομάτες. 

 

olivemagazine.gr

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael