Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Οι βραχονησίδες στον Αργοσαρωνικό με ακρογιαλιές που κλέβουν τις εντυπώσεις!

oi-vrachonisides-ston-argosaroniko-me-akrogialies-pou-klevoun-tis-entyposeis

Για απολαυστικές καλοκαιρινές στιγμές μακριά από όλους και απ' όλα

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού αποτελούν δημοφιλή επιλογή για τους εκδρομείς του Σαββατοκύριακου, καθώς η κοντινή απόστασή τους από την Αττική θεωρείται σημαντικό προτέρημα. Στον αντίποδα, λοιπόν, τον δημοφιλέστερων νησιών του συμπλέγματος, υπάρχουν μικροσκοπικά νησάκια- βραχονησίδες που εντυπωσιάζουν τους πάντες με τις ονειρικές παραλίες και την ηρεμία και γαλήνη που επικρατεί σε αυτές.

Δοκός

oi-vrachonisides-ston-argosaroniko-me-akrogialies-pou-klevoun-tis-entyposeis

Η νήσος Δοκός, στο στενό ανάμεσα στην Ύδρα, την Ερμιόνη και τις Σπέτσες, είναι ένα άγονο και μικροσκοπικό κομμάτι μέσα στη θάλασσα, με ένα από τα αρχαιότερα ναυάγια στον κόσμο. Κατοικήθηκε -σύμφωνα με τις πηγές- τη νεολιθική εποχή (περί τα τέλη της 5ης χιλιετίας π.Χ.), και κατά την πρωτοελλαδική εποχή (3η χιλιετία π.Χ) παρουσίασε μια αύξηση στον πληθυσμό της, κυρίως λόγω της εξέλιξης της ναυσιπλοΐας. Η σημασία του νησιού, παρά το μικρό του μέγεθος, ήταν τεράστια, μιας και λόγω της γεωγραφικής του θέσης ήλεγχε το θαλάσσιο χώρο της Λακωνίας και τον κόλπο της Αργολίδας.

Συχνά μάλιστα χρησιμοποιούνταν και ως ορμίσκος, ενώ κατά την Επανάσταση του 1821 χρησιμοποιήθηκε από τον στόλο της Ύδρας ως χειμερινό αγκυροβόλι. Αξίζει να επισκεφτεί κανείς τη Δοκό, αφενός για την άγρια ομορφιά της και αφετέρου για να θαυμάσει το πανάρχαιο ναυάγιο που χρονολογείται στο δεύτερο μισό της 3ης χιλιετίας π.Χ.

Σήμερα, αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές που έχουν οι επισκέπτες της Ύδρας, για εξορμήσεις σε κοντινή απόσταση από το νησί και μακροβούτια σε ερημικές παραλίες.

Μονή

oi-vrachonisides-ston-argosaroniko-me-akrogialies-pou-klevoun-tis-entyposeis

Το νησάκι της Μονής σε απόσταση αναπνοής από το λιμανάκι της Πέρδικας, στον νότιο τμήμα της Αίγινας, μόλις 500 μέτρα το χωρίζουν από αυτό, αποτελεί ένα πραγματικό επίγειο παράδεισο, τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους τουρίστες. Η πλούσια φυσική ομορφιά του, με τις κατάφυτες εκτάσεις -κυρίως στη βορειοδυτική πλεύρα- που αγγίζουν σχεδόν τη θάλασσα, τα καταγάλανα νερά και τους «ιδιαίτερους» κατοίκους στα βασικά χαρακτηριστικά της Μονής, που εντυπωσιάζουν όσους επιθυμούν να την ανακαλύψουν εκ των έσω.

Η Μονή αποτελεί καταφύγιο άγιων ζώων, ενώ από το 1962 έχει ανακηρυχθεί ως Πάρκο Φυσικής Εκτροφής Θηραμάτων. Εδώ, λοιπόν, κανείς μπορεί να παρατηρήσει αγριοκάτσικα, ελάφια και παγώνια, τα οποία, μάλιστα, είναι εξοικειωμένα με τους ανθρώπους.

Το νησάκι παρουσιάζει τόσο πεζοπορικό, όσο και αναρριχητικό ενδιαφέρον, ενώ γι’ αυτό για το οποίο φημίζεται είναι, αδιαμφισβήτητα, οι ονειρικές του παραλίες -συναντώνται στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού- όπου καταγάλανα δροσερά νερά καλούν σε δροσιστικές βουτιές. Μία από αυτές, μάλιστα, είναι οργανωμένη και με ξαπλώστρες.


newsbeast.gr




https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael