Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Μεγάλη πυρκαγιά στην Πάτρα - Εκκενώθηκε η περιοχή Σούλι - Καίγονται σπίτια! (βίντεο)

Χτυπούν καμπάνες για να απομακρυνθεί ο κόσμος - Η  φωτιά έχει φτάσει στην Περιμετρική - Σε εξέλιξη πυρκαγιά και στην περιοχή Δροσιά της Αχαΐας

Εκτός ελέγχου παραμένει η μεγάλη φωτιά στην Πάτρα, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν την κατάσταση. 

Η περιοχή  Σούλι έχει εκκενωθεί, ενώ οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια. Στην περιοχή επιχειρούν και καναντέρ ενώ οι καπνοί έχουν φτάσει μέχρι το Κουκούλι. Έκλεισε η Περιμετρική στο ύψος του Γλαύκου, ενώ εκκενώνεται και ο καταλυλισμός των ρομά στον Ριγανόκαμπο.


Εντολή για εκκένωση της κοινότητας Δροσιάς στην Αχαΐα

Εντολή για την προληπτική εκκένωση της κοινότητας Δροσιάς στην Αχαΐα, δόθηκε από την Πυροσβεστική λίγο πριν από τις 13:00 το μεσημέρι, ώστε να μην κινδυνεύσουν οι κάτοικοι από την φωτιά που μαίνεται σε δασική έκταση.

«Στην κοινότητα Κούμπερι Αχαΐας έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια οι κάτοικοι της κοινότητας Δροσιάς, που εκκενώθηκε προληπτικά λόγω της φωτιάς», ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, ενώ όπως προσέθεσε, «όσοι έχουν σπίτια στην Πάτρα θα μεταφερθούν εκεί».


Όσον αφορά στη φωτιά, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «απειλήθηκε ένα μέρος της κοινότητας, αλλά ο κίνδυνος αποσοβήθηκε», προσθέτοντας ότι «το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο και ο άνεμος αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε χαράδρα, αλλά οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί.

Παράλληλα, έχουν ενισχυθεί οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.

Ειδικότερα, μάχη με τις φλόγες δίνουν 47 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροπλάνα, μεταξύ των οποίων και το Beriev-200, καθώς και δύο ελικόπτερα.

 πηγη protothema.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael