Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Στην Ελλάδα καύσωνας και στην Βραζιλία ΧΙΟΝΙΖΕΙ! (βίντεο)

Χιόνι για πρώτη φορά στη ζωή τους είδαν πολλοί κάτοικοι στη Βραζιλία. Ανησυχία για τις καλλιέργειες.

Μπορεί εμείς να κινούμαστε στους ρυθμούς του καύσωνα, στη μακρινή όμως Βραζιλία κάτοικοι σε περιοχές του νότου είδαν χιόνι και παγετό για πρώτη φορά στη ζωή τους σε ένα σπάνιο μετεωρολογικό φαινόμενο που εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής τείνει να γίνει ολοένα και πιο συχνό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η DW, πάνω από 40 πόλεις στην νότια πολιτεία Rio Grande do Sul ντύθηκαν στα λευκά λόγω του πολικού ψύχους που επικρατεί στην περιοχή, με μετεωρολόγους της τοπικής υπηρεσίας να αναφέρουν πως το ύψος του χιονιού ξεπέρασε σε ορισμένα σημεία ακόμη και το ένα μέτρο ενώ η θερμοκρασία έπεσε κάτω από το μηδέν!

Το φαινόμενο είναι σπάνιο για αυτές τις περιοχές της Βραζιλίας με τους κατοίκους να το ευχαριστούνται ιδιαίτερα παίζοντας με το χιόνι και φτιάχνοντας τους πρώτους χιονάνθρωπους στη ζωή τους. «Είμαι 62 χρονών και δεν είχα δει ποτέ το χιόνι. Το να βλέπεις την ομορφιά της φύσης είναι κάτι το απερίγραπτο», δήλωσε ο οδηγός φορτηγού Ιόντορ Γκονκάλβες Μαρκές στην Καμπάρα ντο Σουλ, έναν δήμο του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, μιλώντας στο δίκτυο TV Globo.

 

ieidiseis.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael