Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

ΕΟΓ: Εφαρμογή Καταγραφής Ξενικών Ειδών

Με αφορμή τα περιστατικά αναφοράς ξενικών ειδών στην Π.Ε. Καστοριάς, και στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE ATIAS που στόχο έχει την χαρτογράφηση, καταγραφή και διαχείριση του ζητήματος, δημιουργήθηκε μια πολύ χρήσιμη εφαρμογή την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέσω του κινητού σας τηλεφώνου για την αναφορά τέτοιων ζητημάτων.

Η Φόρμα Kαταγραφής Ειδών δημιουργήθηκε από τα Εργαστήρια Άγριας Πανίδας και Δασικής Διαχειριστικής και Τηλεπισκόπησης του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του έργου LIFE ATIAS (LIFE18/NAT/GR/000430).

Σκοπός της είναι να επιτρέψει στο ευρύ κοινό να λάβουν και να μοιραστούν πληροφορίες για τα ξενικά είδη Αμερικανικό μινκ (Neovison vison) και μυοκάστορα (Myocastor coypus), αλλά και για τη βίδρα (Lutra lutra) που αποτελεί προστατευόμενο είδος στην ευρύτερη περιοχή υλοποίησης του έργου.

Οι στόχοι της εφαρμογής είναι:

· να επιτρέψει στους πολίτες να καταγράψουν την παρουσία των ειδών χρησιμοποιώντας είτε την ιστοσελίδα του LIFE ATIAS, αξιοποιώντας τον χάρτη και τις κατηγορίες ερωτήσεων και φωτογραφικής αποτύπωσης που διαθέτει, είτε τα κινητά τους τηλέφωνα, αξιοποιώντας το σύστημα GPS και την κάμερα που διαθέτουν

· να παρέχει πληροφορίες για τα ξενικά είδη μινκ και μυοκάστορα (φωτογραφίες, σύντομη περιγραφή, πρόσθετες χρήσιμες πληροφορίες) με σκοπό την εύκολη αναγνώριση τους

· να εντάξει ενεργά τους πολίτες στη διαχείριση των ξενικών ειδών μέσω της συμβολής τους στην αναφορά της παρουσίας τους και της καταγραφής της εξάπλωσης τους .

Για να αναφέρετε περιστατικά που είδατα και αφορούν την παρουσία μινκ, μυοκάστορα ή βίδρας ακολουθείστε τον κάτωθι σύνδεσμο:

lifeatias.gr

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ: Οδηγίες Συμπλήρωσης Φόρμας Καταγραφής Ειδών LIFE ATIAS

 

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael