Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ε.Α.Κ.Π.: Μετακίνηση πυροσβεστικών υπαλλήλων που υπηρετούν στις Ε.Μ.Α.Κ. σε άλλες υπηρεσίες


Σχετ: Η υπ’ αριθμ. 28550 Φ.215.2/18.05.2021 Διαταγή του Α.Π.Σ. με θέμα

«Εμβολιασμός Υπαλλήλων που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης

Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.)

Κύριε Υφυπουργέ

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος σύμφωνα με την σχετική διαταγή ουσιαστικά διαμήνυε σε όλους τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) πως αν δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου του covid-19 ή δεν προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους έως τις 11-06-2021 θα μετακινούνται υποχρεωτικά προς άλλες υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στο επόμενο διάστημα από την έκδοση της παραπάνω διαταγής, αρκετοί συνάδελφοι που υπηρετούν στις Ε.Μ.Α.Κ., έκαναν χρήση του αναφαίρετου συνταγματικού τους δικαιώματος και προσέφυγαν στη δικαιοσύνη προκειμένου να αποφανθεί εκείνη για το αν συνάδει η ανωτέρω διαταγή με τις ισχύουσες νομικές διατάξεις του Ελληνικού κράτους.

Μετά την απορριπτική απόφαση του ΣτΕ ως προς το αίτημα των πυροσβεστικών υπαλλήλων, το Α.Π.Σ. εφαρμόζοντας τη σχετική διαταγή, μετακίνησε 54 υπηρετούντες υπαλλήλους σε διάφορες Ε.Μ.Α.Κ. της χώρας προς άλλες υπηρεσίες του Π.Σ.

Όμως με μεγάλη έκπληξη διαπιστώνουμε ότι στον κατάλογο των μετακινούμενων συναδέλφων μας υπάρχουν ορισμένοι οι οποίοι είτε πραγματοποίησαν έστω την πρώτη δόση μέσα στο χρονικό διάστημα που προέβλεπε η σχετική διαταγή, είτε νόσησαν από covid-19 και κατά συνέπεια και να ήθελαν δεν μπορούσαν να εμβολιαστούν πριν εκπνεύσει η διορία που έθετε για τον εμβολιασμό ή τον προγραμματισμό των υπαλλήλων.

H παραπάνω εξέλιξη πέραν του ότι καταδεικνύει μερικούς από τους λόγους που θεσμοθετήθηκαν το Π.Δ. 93/2014 και ο ν. 4662/2020, εύλογα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι, οι μετακινήσεις όσων συναδέλφων είχαν εμβολιαστεί ή νόσησαν από κορωνοϊό πριν το τέλος του χρονικού περιθωρίου που όριζε η σχετική διαταγή, έχουν χαρακτήρα τιμωρητικό, επειδή τόλμησαν να κάνουν χρήση ενός αναφαίρετου δικαιώματός τους και απευθύνθηκαν στη δικαιοσύνη για την νομική υπόσταση της συγκεκριμένης διαταγής!

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών με το από 19/5/2021 Δελτίο Τύπου που εξέδωσε εξέφρασε την αντίθεσή της για την έκδοση της προαναφερόμενης σχετικής διαταγής του Α.Π.Σ., και προειδοποίησε ότι η θεσμοθέτηση τέτοιων πρακτικών δίνει τη δυνατότητα μετακίνησης πυροσβεστών όχι απαραίτητα για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, αλλά και ως μέσου πίεσης και μορφής τιμωρίας υπαλλήλων που διαμαρτύρονται για οποιοδήποτε καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους.

Παράλληλα ζήτησε από το Α.Π.Σ. να πάρει πίσω την συγκεκριμένη διαταγή η οποία δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του Π.Σ., στις σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πυροσβέστες και την Φυσική Ηγεσία και που εν τέλει δεν λύνει και το πρόβλημα των εμβολιασμών, προτείνοντας μια σειρά από μέτρα για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των εμβολιασμών και για την προφύλαξη της υγείας των πυροσβεστών από την μετάδοση του κορονωϊού!

Κύριε Υφυπουργέ

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών πιστεύει ότι η επιβολή αυταρχικών και τιμωρητικών διατάξεων δεν ταιριάζουν στους, κατά τα άλλα « ήρωες » πυροσβέστες, που ήδη με τα εξοντωτικά και απάνθρωπα ωράρια και τις συνεχόμενες μετακινήσεις για να καλυφθούν ανέξοδα από το υπάρχον προσωπικό του Π.Σ. οι τεράστιες ανάγκες του, τιμωρούνται καθημερινά οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, στερούμενοι το αναφαίρετο δικαίωμα στον χρόνο ανάπαυσης, αναψυχής, ψυχαγωγίας και οικογενειακού προγραμματισμού!

Για όλους τους παραπάνω λόγους:

§ Καταδικάζει και καταγγέλλει κάθε ίχνος τιμωρητικού και εκδικητικού χαρακτήρα που ενδεχομένως ενέχουν οι μετακινήσεις συναδέλφων από Ε.Μ.Α.Κ. επειδή προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για την νομική υπόσταση της προαναφερόμενης διαταγής του Α.Π.Σ.

Προτείνοντας να:

§ Ανακληθούν όλες οι μετακινήσεις των συναδέλφων μας από τις Ε.Μ.Α.Κ. προς άλλες υπηρεσίες του Π.Σ.

§ Παρθούν όλες εκείνες οι πρωτοβουλίες ώστε να δοθεί βάρος, στην έγκυρη ενημέρωση του προσωπικού του Π.Σ. σχετικά με τον εμβολισμό για να καμφθεί οποιαδήποτε επιφυλακτικότητα με διάλογο και επιχειρήματα και όχι με την επιβολή διοικητικών μέτρων που θυμίζουν άλλες εποχές.

§ Εξασφαλιστούν με ευθύνη της υπηρεσίας η διενέργεια συχνών και επαναλαμβανόμενων Rapid Tests και μοριακών για τον έλεγχο της υγείας όλου του προσωπικού του Π.Σ. καθώς και τακτικών απολυμάνσεων στους χώρους των υπηρεσιών.

§ Παρέχεται, επαρκή καθαριότητα σε καθημερινή βάση σε όλες τις υπηρεσίες και τα κλιμάκια του Π.Σ. καθώς και επαρκή ποσότητα υλικών και ατομικών μέσων προστασίας ( αντισηπτικά, μάσκες, γάντια κ.α. ) για το προσωπικό.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝhttps://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael