Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σε υψηλό τριετίας - Στα 80 δολάρια βλέπει η αγορά το πετρέλαιο!

Άκαρπες οι συνομιλίες στον ΟΠΕΚ

Κέρδη εξακολουθεί να καταγράφει το πετρέλαιο την Τρίτη με το μπρεντ να βρίσκεται πάνω από τα 77 δολάρια το βαρέλι. Η αδυναμία συμφωνίας μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ για αύξηση της παραγωγής και η αναμενόμενη ανάκαμψη της ζήτησης ωθούν τις τιμές σε υψηλό τριετίας.

Οι υπουργοί των κρατών - μελών του ΟΠΕΚ + διέκοψαν τις συνομιλίες για την παραγωγή πετρελαίου και δεν όρισαν ημερομηνία για νέα συνάντηση πυροδοτώντας περαιτέρω το αβέβαιο κλίμα που έχει καλλιεργηθεί από τη διαφωνία Σαουδικής Αραβίας και ΗΑΕ ως προς την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει ο όμιλος για τη χαλάρωση των περιορισμών. 

Οι εκτιμήσεις ότι ο ΟΠΕΚ+ δεν θα χαλαρώσει τους περιορισμούς στην παραγωγή από τον Αύγουστο προσφέρουν υποστήριξη στις τιμές αλλά οι επενδυτές παραμένουν σε στάση αναμονής καθώς υπάρχει αβεβαιότητα ως προς τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσουν τα μέλη του ΟΠΕΚ + από τον επόμενο μήνα, σημειώνει ο Toshitaka Tazawa αναλυτής στο χρηματιστήριο Fujitomi Co.

Ο Ιρακινός υπουργός πετρελαίου Ihsan Abdul Jabbar δήλωσε τη Δευτέρα ότι η χώρα του έχει δεσμευτεί για την τρέχουσα συμφωνία με τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του και δεν θέλει να δει τις τιμές του πετρελαίου να ανεβαίνουν πάνω από τα σημερινά επίπεδα για να επιτευχθεί σταθερότητα. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι σε 10 ημέρες θα μπορούσε να οριστεί μία νέα συνάντηση.

Στα 80 δολάρια βλέπει η αγορά το πετρέλαιο

Η αγορά πετρελαίου είναι πιθανό να σφίξει περαιτέρω και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει το μπρεντ στα 80 δολάρια το βαρέλι μέχρι τον Σεπτέμβριο, αναφέρει ο αναλυτής Giovanni Staunovo από την UBS.  Ο όμιλος θα μπορούσε ακόμη να καταλήξει σε συμφωνία, δεδομένου ότι οι διαπραγματεύσεις πιθανότατα θα συνεχιστούν μεταξύ των κρατών μελών. Παραμένει ωστόσο ασαφές εάν η αποτυχία συμφωνίας  θα μεταφραστεί σε χαμηλότερα ποσοστά συμμόρφωσης τον επόμενο μήνα. Ομοίως, η Citi αναφέρει ότι το πετρέλαιο μπορεί να φθάσει τα 80 δολάρια το βαρέλι νωρίτερα από το αναμενόμενο μετά από τη διακοπή των συνομιλιών του ΟΠΕΚ +. "Οι τιμές του πετρελαίου πάνω από αυτό το επίπεδο θα εμπόδιζαν σοβαρά την τρέχουσα οικονομική ανάκαμψη, ιδίως στις αναδυόμενες αγορές", επισημαίνει η τράπεζα.

Την Τρίτη το πρωί (10:28 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 76,76 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά 2,13% και το μπρεντ στα 77,54 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά 0,49%.

  

energypress.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael