Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Αποχή από τα γαλακτοκομικά: 6 οφέλη για την υγεία

apoxi-apo-ta-galaktokomika-6-ofeli-gia-tin-ygeia

Οι άνθρωποι που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη δεν παράγουν αρκετή ποσότητα του ενζύμου λακτάση, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διάσπαση της λακτόζης (των σακχάρων του γάλακτος) σε γλυκόζη και γαλακτόζη.

Αυτό σημαίνει ότι η λακτόζη μετακινείται απευθείας στο κόλον αντί να υποβληθεί σε επεξεργασία ή να απορροφηθεί από το σώμα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως φούσκωμα, κράμπες, διάρροια και αέρια. Οι περισσότεροι άνθρωποι με δυσανεξία στη λακτόζη, έχουν πρωτογενή δυσανεξία στη λακτόζη, πράγμα που σημαίνει ότι ο οργανισμός τους μπορούσε να τη διασπάσει κατά τη νηπιακή και παιδική ηλικία, αργότερα όμως άρχισαν να βιώνουν ενοχλήσεις μετά την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων.

Για να διαπιστώσετε αν έχετε δυσανεξία στα γαλακτοκομικά, αφαιρέστε τα από τη διατροφή σας για κάποιο διάστημα. Αν μετά τη σταδιακή επανεισαγωγή τους, διαπιστώσετε ότι τα συμπτώματα επανεμφανίζονται, πιθανώς έχετε ευαισθησία ή δυσανεξία στη λακτόζη.

Δείτε στις παρακάτω τα οφέλη της αποχής από την κατανάλωση γαλακτοκομικών.

Θα σταματήσει ο πόνος στο στομάχι, το φούσκωμα και τα αέρια. Όταν το σώμα δεν μπορεί να διασπάσει τη λακτόζη, δημιουργεί οξέα και αέρια στην πεπτική οδό.

Μπορεί να χάσετε βάρος. Η λακτόζη είναι ζάχαρη, η οποία μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση βάρους.

Ομαλοποιείται η λειτουργία του εντέρου. Όταν το σώμα δεν μπορεί να διασπάσει τη λακτόζη, προκαλείται διάρροια. Ο λόγος είναι ότι αυξάνεται η ποσότητα νερού στο έντερο μέσω των γαλακτοκομικών. Άλλοι, λιγότερο συχνά, εμφανίζουν δυσκοιλιότητα.

Βελτιώνεται η υγεία του πεπτικού: Τα πρόσθετα και συντηρητικά στο γάλα, τα τυριά και τα άλλα γαλακτοκομικά, προκαλούν φλεγμονή και ανωμαλίες στο μικροβίωμα του εντέρου. Μπορούν επίσης να προκαλέσουν διάφορες ευαισθησίες, καθώς και υπερανάπτυξη μυκήτων και φλεγμονής στο πεπτικό που οδηγούν σε κόπωση, δυσφορία στομάχου και ναυτία.

Η επιδερμίδα σας θα δείχνει πιο όμορφη. Το σώμα απομακρύνει τα απόβλητα και τις τοξίνες μέσω της ούρησης, της αφόδευσης και των πόρων της επιδερμίδας. Αν έχετε ευαισθησία στη λακτόζη, είναι πιθανό να εμφανίσετε σπυράκια, εξανθήματα, ακόμη και έκζεμα.

Λιγότερη φλεγμονή στο σώμα. Η φλεγμονή μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας, όπως διαταραχές του θυρεοειδούς και πόνους στις αρθρώσεις. Η κατανάλωση λιπαρών ψαριών ή ιχθυελαίων, καθώς και τροφές όπως το αβοκάντο, τα καρύδια και οι σπόροι μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής.


 


https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael