Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Στους 50 βαθμούς η θερμοκρασία στο έδαφος της Ελλάδας στις 30 Ιουνίου!


Ο χάρτης της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας

Τους 50 °C έφτασαν οι επιφανειακές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας την Τετάρτη 30 Ιουνίου, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA), η οποία δημοσίευσε και σχετικό χάρτη που δείχνει τα μέρη που ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στα ύψη.

Οι καυτές θερμοκρασίες έπληξαν τόσο την Ελλάδα όσο και την Τουρκία αυτή την εβδομάδα, οδηγώντας στο προσωρινό κλείσιμο του Ακρόπολης – του πιο δημοφιλούς μνημείου της Ελλάδας, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA).

Τα δεδομένα του χάρτη, σύμφωνα με την ESA, δείχνουν ότι οι επιφανειακές θερμοκρασίες έφτασαν τους 50 °C σε πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των βορειοδυτικών της Αθήνας και σε πολλές περιοχές της Τουρκίας.

Ο χάρτης δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας το μετρητή θερμοκρασίας επιφάνειας θάλασσας και ξηράς του Copernicus Sentinel-3. Ενώ οι μετεωρολογικές προβλέψεις χρησιμοποιούν θερμοκρασίες αέρα, ο δορυφόρος μετρά την πραγματική ποσότητα ενέργειας που ακτινοβολεί από τη Γη, επομένως αυτός ο χάρτης αντιπροσωπεύει καλύτερα την πραγματική θερμοκρασία της επιφάνειας της γης.

 

newsbeast.gr

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael