Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ αλλά με κίνδυνο να χαθεί

Νέους δικαιούχους για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ περιμένει η ΗΔΙΚΑ με το άνοιγμα των αιτήσεων, εφόσον όμως ολοκληρωθούν οι φορολογικές δηλώσεις 2021

Όπως ήδη γνωρίζουμε το Taxisnet έχει ανοίξει ήδη εδώ και περίπου ένα μήνα για τις φορολογικές δηλώσεις 2021. Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων έχει ανακοινωθεί η 27η Αυγούστου. Συνεπώς, όσοι θέλουν να κάνουν νέες αιτήσεις για το Κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ θα πρέπει να περιμένουν έως το Σεπτέμβριο όπου θα υπάρξει και σχετική ενημέρωση από την ΗΔΙΚΑ.


Όπως ήδη έχει ενημερώσει το Dnews, οι νέες αντικειμενικές αξίες αναμένεται να πλήξουν όσους λαμβάνουν επιδόματα ή είναι δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ. 


Οι αλλαγές στις αντικειμενικές φέρνουν αλλαγές στα όρια των τεκμηρίων, σε μια σειρά από κοινωνικά επιδόματα, αλλά και στις γονικές παροχές. Ο υπολογισμός για όλα τα παραπάνω γίνεται με βάση την αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας που έχουν στην ιδιοκτησία τους οι φορολογούμενοι.


Για την παροχή των κοινωνικών επιδομάτων στην πλειονότητα τους στη λίστα των κριτηρίων περιλαμβάνεται και το ύψος της ακίνητης περιουσίας του δικαιούχου. Ο κατάλογος των επιδομάτων που μπαίνουν σε κίνδυνο είναι το επίδομα τέκνων, το επίδομα στέγασης, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το επίδομα θέρμανσης, το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ κ.α. Για τη χορήγηση των επιδομάτων λαμβάνεται υπόψη η φορολογητέα - αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας η οποία δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από συγκεκριμένα όρια ανάλογα με την οικογενειακή κατάστασή. 





https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael