Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ξεκινάει την Πέμπτη με σύνθημα «Δυνατό ΚΚΕ. Νους-Καρδιά -Οργανωτής της εργατικής-λαϊκής πάλης για το σοσιαλισμό»

«Δυνατό ΚΚΕ. Νους - Καρδιά - Οργανωτής της εργατικής - λαϊκής πάλης για το σοσιαλισμό». Με αυτό το σύνθημα ξεκινά την Πέμπτη 24 Ιούνη το 21ο Συνέδριο του Κόμματός μας. Η εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου, στις 7.30 μ.μ., και θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Η είσοδος θα γίνεται μόνο με προσκλήσεις.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχιστούν την Παρασκευή 25 Ιούνη, στις 9 π.μ., στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 27 Ιούνη. Τα θέματα του Συνεδρίου, με βάση το Καταστατικό του Κόμματος, είναι τα εξής:

α) Ο απολογισμός δράσης της ΚΕ και όλου του Κόμματος από το 20ό προς το 21ο Συνέδριο, οι βασικές εκτιμήσεις για τις διεθνείς και εγχώριες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις της περιόδου, η κατάσταση του εργατικού - λαϊκού κινήματος και τα καθήκοντα του Κόμματος έως το 22ο Συνέδριο.

β) Η εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής και Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

Το μεγάλο αυτό γεγονός για το Κόμμα και την εργατική τάξη αποτελεί την κορύφωση μιας πλούσιας εσωοργανωτικής διαδικασίας, που ξεκίνησε με τη δημοσίευση των Θέσεων της ΚΕ και τη διακίνησή τους σε δεκάδες χιλιάδες φίλους και οπαδούς του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Μέσα σε συνθήκες μάχης και οργάνωσης αγώνων, παίρνοντας όλα τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα, οι Οργανώσεις του Κόμματος ολοκλήρωσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο την προσυνεδριακή διαδικασία και πλέον όλα είναι έτοιμα για το Συνέδριο.

Θυμίζουμε ότι οι εργασίες του θα φιλοξενηθούν στο ανακαινισμένο και αναβαθμισμένο κτίριο στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό, καθώς με εθελοντική δουλειά και οικονομική στήριξη από μέλη, οπαδούς και φίλους έγινε κατορθωτό να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης του κτιρίου.

Η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ και οι δρόμοι γύρω από το κτίριο, έχουν στολιστεί κατάλληλα, για να υποδεχθούν αυτό το μεγάλο γεγονός.

«Η πιο μαύρη νύχτα θα φέρει το φως...»

Η εναρκτήρια εκδήλωση είναι μια οπτικοποιημένη συναυλία με τραγούδια από διάφορα μέρη του κόσμου, συνοδευόμενα από βίντεο και κατασκευές. Ο τίτλος της, «Ποτάμι ο κόσμος και δεν γυρνάει», είναι δανεισμένος από «Το τραγούδι του Μολδάβα» των Μπέρτολτ Μπρεχτ - Κουρτ Βάιλ και εκφράζει την αλήθεια ότι ο κόσμος, παρά τις καμπές και τα εμπόδια, με κινήσεις εσωτερικές που κάποτε φτάνουν να γίνουν ορμητικές, προχωρά μπροστά.

Το σενάριο της συναυλίας διατρέχει τον στίχο «Η πιο μεγάλη νύχτα θα φέρει το φως». Παρακολουθώντας τη βασανισμένη από την καπιταλιστική εκμετάλλευση, την ιμπεριαλιστική βία, τον πόλεμο και την καταστολή, ζωή των σύγχρονων προλετάριων, αλλά και την αντίσταση με τους αγώνες τους, οδηγεί κλιμακωτά στις σοσιαλιστικές επαναστάσεις, σ' αυτές που έγιναν και εκείνες που θα 'ρθουν. Ολη αυτή η δύσκολη πορεία από το σήμερα στο αύριο παρατηρείται από μακριά, από το φωτεινό μέλλον της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας.

«Και εμείς από τη δική μας πλευρά, μέσα από την τέχνη μας, συμβάλλουμε στην κορυφαία εσωοργανωτική διαδικασία του Κόμματός μας», είπε στον «Ριζοσπάστη» η Θαλασσιά Αντωνοπούλου, εκ μέρους της ομάδας που προετοιμάζει την εκδήλωση.

«Μια συναυλία με αγαπημένα, γνωστά και λιγότερο γνωστά τραγούδια. Τραγούδια από διάφορα μέρη του κόσμου, που έχουν συνδεθεί ή εκφράζουν κάποιες χαρακτηριστικές περιόδους στην Ιστορία του κινήματος. Αγγλικά, ρωσικά, γαλλικά, τουρκικά, ιταλικά, ισπανικά και βεβαίως ελληνικά εργατικά και επαναστατικά τραγούδια... Ολα αυτά τα τραγούδια, μαζί με τις εικόνες που θα τα συνοδέψουν, θα προσπαθήσουν να μας αφηγηθούν μια ιστορία. Ο νέος κόσμος, ο σοσιαλισμός, σε αντίθεση με τον "παλιό", τον σάπιο εκμεταλλευτικό κόσμο».

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι μαζικών φορέων, εργατικών συνδικάτων, του γυναικείου κινήματος, άνθρωποι των Γραμμάτων, των Τεχνών, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, της Επιστήμης. Επίσης έχει προσκληθεί το προεδρείο της Βουλής, οι δήμαρχοι Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Γαλατσίου. Θα τηρηθούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό, όπως γίνεται άλλωστε και σε όλες τις άλλες εκδηλώσεις του Κόμματος.

Οι συντελεστές

Ερμηνεύουν (αλφαβητικά) οι: Ρίτα Αντωνοπούλου, Παρασκευάς Θεοδωράκης, Πολυξένη Καράκογλου, Ροδάνθη Κασκαφέτου, Μαριλίζα Λούντζη, Στέλιος Μαγαλιός, Νατάσα Μουσάδη, Νατάσα Μποφίλιου, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Θανάσης Χουλιαράς.

Παίζουν (αλφαβητικά) οι μουσικοί: Βασίλης Βασιλάτος (κρουστά), Χρήστος Γκόντζος (βιόλα), Τάσος Γουσέτης (βιολί), Γιώργος Θεοφάνους (ηλεκτρική κιθάρα), Γιώργος Κατσίκας (drums), Δημήτρης Κουφαλάκος (φαγκότο), Κώστας Κωνσταντινίδης (ηλεκτρική κιθάρα), Περικλής Μαλακατές (ηλεκτρικό μπάσο), Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά), Φίλιππος Παχνιστής (πιάνο), Βασίλης Ραψανιώτης (βιολί), Έλλη Φιλίππου (βιολοντσέλο).

Ακούγεται η φωνή της μικρής Μυρτώς Ακτύπη

Ενορχήστρωση: Φίλιππος Παχνιστής

Στο τραγούδι «Γαμμαγραφία» η ενορχήστρωση έγινε με την πρωτότυπη αρχική παρτιτούρα του Θάνου Μικρούτσικου.

Τα βίντεο δημιούργησαν οι: Άρης Γαληνός, Γιάννης Κλεφτογιάννης, Σέργιος Κολισίκας, Κώστας Σταματόπουλος.

Animation στα τραγούδια Τραγουδάω, Bella Ciao, The Partizan, Γραμμαγραφία, El Τururururu, Полюшко-поле: Νίκος Ραδαίος

Συντονισμός – επιμέλεια βίντεο: Κώστας Σταματόπουλος

Σενάριο – καλλιτεχνική επιμέλεια: Θαλασσιά Αντωνοπούλου.



https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael