Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

Δέκα χρόνια περιμένει να λειτουργήσει ο ξενώνας στη Δαμασκηνιά Βοΐου


Παραδομένο στην φθορά του χρόνου παραμένει εδώ και 10 χρόνια το κτίσμα του πέτρινου Δημοτικού σχολείου, που μετατράπηκε εξ ολοκλήρου σε νέο οικοδόμημα για να λειτουργήσει ως ένας σύγχρονος ξενώνας 8 δωματίων, με τον προϋπολογισμό του έργου να ξεπερνά τις 550.000 ευρώ.

Οι κτιριακές εργασίες ολοκληρώθηκαν το 2010 καθώς και οι εσωτερικοί χώροι του ξενώνα είναι έτοιμοι να υποδεχτούν επισκέπτες και περιπατητές, ενώ δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ οι εργασίες του περιβάλλοντος χώρου.

Οι κάτοικοι  ζητούν την άμεση ολοκλήρωση των εργασιών και την αξιοποίηση του, καθώς παραμένει σε αχρηστία εδώ και χρόνια.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου της Δαμασκηνιάς στο Δήμο Βοΐου, Ζήσης Τζήκας μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, τόνισε μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των εργασιών και την δημοπράτηση του, ώστε να αρχίσει  επιτέλους να λειτουργεί ως ξενώνας.

Υπογράμμισε παράλληλα τις δυσκολίες, που έχει αντιμετωπίσει το χωριό και από την πανδημία υποστηρίζοντας, ότι η λειτουργία του ξενώνα θα μπορούσε να δώσει μια οικονομική ανάσα στους κατοίκους. Το πρώτο “χτύπημα” της πανδημίας στο χωριό, ήταν και το κλείσιμο του μοναδικού καφενείου, που λειτουργούσε στην περιοχή, μετά την απώλεια του ιδιοκτήτη του.

Όπως επεσήμανε γίνονται προσπάθειες από την Δημοτική Αρχή να βρεθούν τα χρήματα για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου και να ξεκινήσουν οι διεργασίες για την λειτουργία του, σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους, που μπορεί να αποτελέσει και τόπο προορισμού για επισκέπτες περιπατητές ακόμα και για τους Δαμασκηνιώτες, που θέλουν να βρεθούν στον τόπο καταγωγής τους.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες αναμένεται τις επόμενες ημέρες το μοναδικό καφενείο του χωριού να ανοίξει και πάλι δίνοντας χαρά και διέξοδο στην καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής αλλά και στους επισκέπτες.


ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου
https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια