Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Διακήρυξη του συνδυασμού Ταξική Ενότητα Γουνεργατών για τις εκλογές του Σωματείου Εργατών-τριών γούνας Σιάτιστας

 

Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Πνευματικό Κέντρο Σιάτιστας από 11.00π.μ. έως 07.00 μ.μ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο σωματείο μας, αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης και την Ομοσπονδία μας (ΟΕΚΙΔΕ) πραγματοποιούνται τη στιγμή που δεχόμαστε ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα. Η ανεργία στον κλάδο ξεπερνά το 60%, η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε την κατάσταση σε τέλμα, καμία μέριμνα για τους ανασφάλιστους γουνεργάτες, που είναι και η πλειοψηφία στην παραγωγή.

Χίλιοι περίπου συνάδελφοι με οικογένειες, παιδιά, δάνεια, σπουδές, ενοίκια ζουν με τα 534 ευρώ της αναστολής. Αβεβαιότητα υπάρχει αν θα λειτουργήσουν τα εργοστάσια γούνας στην περιοχή με ορατό τον κίνδυνο μετά το τέλος της αναστολής να πάμε σε εκ περιτροπής εργασία ή απόλυση. Εκ περιτροπής εργασία σημαίνει 250-300 ευρώ μηνιαία.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της ΝΔ με το νομοσχέδιο έκτρωμα για τα εργασιακά καταργεί το 8ωρο, τον σταθερό εργάσιμο χρόνο, την κυριακάτικη αργία, επιβάλλει τη 10ωρη εργασία και τις απλήρωτες υπερωρίες. Όλα αυτά τα μέτρα εμείς οι γουνεργάτες τα ζήσαμε στο πετσί μας. Χρόνια εφαρμόζονταν απ’ τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Τα δοκίμαζαν σε μας και τώρα τα εφαρμόζουν σε όλη την Ελλάδα. Θέλουν να τσακίσουν κάθε προσπάθεια οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων μέσα από τα σωματεία.

Όλα αυτά τα χρόνια η ταξική διοίκηση του σωματείου μας ήταν στην πρώτη γραμμή, κόντρα στους μεγαλοεργοδότες, στην κυβέρνηση, στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που μιλούσαν για εργασιακή ειρήνη, να τα βρούμε με τα αφεντικά, ότι είμαστε τάχα συνεργάτες. Παλεύαμε για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για να μη είναι αδύναμος ο γουνεργάτης απέναντι στον εργοδότη. Παλεύαμε και παλεύουμε για την ένταξη του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Εκφράσαμε την αντίθεσή μας στις κατασχέσεις μισθών και επιδομάτων ανεργίας των συναδέλφων μας, στις κατασχέσεις της πρώτης κατοικίας συναδέλφων γουνεργατών. Εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας σε συναδέλφους που η ΔΕΗ τους έκοβε το ρεύμα. Έχουμε μπροστά μας νέους αγώνες ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα. Δώσαμε τη μάχη για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας της 10ης Ιουνίου και με τη συμμετοχή μας στη συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο Σιάτιστας.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στις εκλογές της 12ης και 13ης Ιούνη. Να εμπιστευτείτε ξανά την ταξική ενότητα γουνεργατών. Τίποτα δεν χαρίζεται! Συνεχίζουμε τον αγώνα με νέες εγγραφές στο σωματείο. Απευθυνόμαστε στους συναδέλφους που δουλεύουν σε όλες τις φάρμες γουνοφόρων ζώων, σε όλα τα βαφεία και βυρσοδεψεία της περιοχής, σε όλους τους εργαζόμενους στα μικρά και μεγάλα εργοστάσια.




https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael