Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget


Type Here to Get Search Results !

Δεν προβλέπεται ανάκαμψη της αγοράς εργασίας έως τουλάχιστον το 2023

Δυσοίωνες είναι η προβλέψεις της Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) για την παγκόσμια αγορά εργασίας που επλήγη από την πανδημία του κορονοϊού. Όπως επισημαίνει δεν προβλέπεται ανάκαμψή της τουλάχιστον έως το 2023.

Σε τουλάχιστον 220 εκατ. ανέρχονται οι άνθρωποι που αναμένεται να παραμείνουν άνεργοι σε όλο τον κόσμο φέτος, αρκετά περισσότεροι σε σχέση με τα προ της πανδημίας επίπεδα, με μια αδύναμη ανάκαμψη της αγοράς εργασίας να επιτείνει τις υφιστάμενες ανισότητες.

Η οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών προέβλεψε βελτίωση των προοπτικών στα 205 εκατ. ανέργους την επόμενη χρονιά και πάλι πολύ παραπάνω από τα 187 εκατ. που καταγράφηκαν το 2019 πριν από την κρίση του κορονοϊού που προκάλεσε χάος.

Σύμφωνα με τα μοντέλα της ILO και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αυτό ισοδυναμεί σε παγκόσμιο ποσοστό ανεργίας 6,3% φέτος, υποχωρώντας στο 5,7% την επόμενη χρονιά αλλά και υψηλότερα από το προ της πανδημίας ποσοστό του 5,4% το 2019.

«Η αύξηση της απασχόλησης δεν θα επαρκεί για να αντισταθμίσει τις απώλειες που καταγράφηκαν τουλάχιστον έως το 2023», ανέφερε η ILO στην έκθεσή της με τίτλο «Παγκόσμια Απασχόληση και Κοινωνικές Προοπτικές: Τάσεις 2021».

Ο Στέφαν Κούεν, οικονομολόγος της ILO και επικεφαλής συντάκτης της έκθεσης, σε συνέντευξή του στο Reuters υπογράμμισε ότι ο πραγματικός αντίκτυπος στην αγορά εργασίας είναι ακόμα μεγαλύτερος αν ληφθούν υπόψιν οι μειωμένες ώρες εργασίας που επιβλήθηκαν σε πολλούς εργαζόμενους και πολλοί άλλοι παράγοντες.

Οι συντάκτες της σχετικής έκθεσης εκτίμησαν ότι οι απώλειες ωρών εργασίας το 2020 σε σχέση με το 2019 αντιστοιχούσαν στο ισοδύναμο των 144 εκατ. θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης το 2020, ένα έλλειμμα που διαμορφώνεται σε 127 εκατ. το δεύτερο τρίμηνο αυτού του έτους. 

«Η ανεργία δεν συλλαμβάνει τον αντίκτυπο στην αγορά εργασίας», είπε ο Κουέν, σημειώνοντας ότι ενώ οι προσλήψεις στις ΗΠΑ ξεκίνησαν και πάλι μετά τις μαζικές απώλειες θέσεων εργασίας, πολλοί εργαζόμενοι αλλού, κυρίως στην Ευρώπη, διατηρήθηκαν σε προγράμματα μειωμένου ωραρίου.

Οι γυναίκες, οι νέοι και τα 2 δισ. άνθρωποι που απασχολούνται στην ανεπίσημη οικονομία είναι αυτοί που έχουν πληγεί περισσότερο, με 108 εκατ. περισσότερους εργαζόμενους να κατηγοριοποιούνται τώρα ως φτωχοί ή ακραία φτωχοί συγκριτικά με το 2019, επισημαίνει η ILO.

«Πέντε χρόνια προόδου προς την εξάλειψη της φτώχειας των εργαζομένων ακυρώθηκαν», ανέφερε η έκθεση.


newsbeast.grhttps://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael