Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

«Το Βόιο στην δημιουργία και στην πορεία του ελληνικού κράτους» Ομιλία για την επέτειο των 200 ετών της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

Την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 (18:30), συνεχίζεται ο κύκλος εισηγήσεων «Το Βόιο στην δημιουργία και στην πορεία του ελληνικού κράτους» που πραγματοποιούνται με αφορμή την επέτειο των 200 ετών της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Τίτλος της δεύτερης εισήγησης είναι «Η εμπορική οικογένεια Πάικου» και θα αναμεταδοθεί διαδικτυακά.
Ο Ευάγγελος Χεκίμογλου Διδάκτωρ της Οικονομικής Ιστορίας του ΑΠΘ και ο Θωμάς Θεοδωρόπουλος Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Σιάτιστας «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΡΓΙΟΥ» θα είναι οι ομιλητές της εκδήλωσης.

Ευάγγελος Χεκίμογλου
Ο Ευάγγελος Χεκίμογλου γεννήθηκε το 1953. Από το 1981 ασχολείται με την οικονομική ιστορία του ελλαδικού χώρου και ιδιαίτερα της Θεσσαλονίκης ως οθωμανικής και σύγχρονης πόλης. Είναι Διδάκτωρ Οικονομικής Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει δημοσιεύσει τριάντα βιβλία και περίπου εκατό μελέτες.
Από το 1988 ασχολείται επαγγελματικά με τη δημόσια ιστορία του ελλαδικού χώρου (εκθέσεις, εκδόσεις, έρευνα), ως διευθυντής των ιδρυμάτων: Πολιτιστικό Κέντρο Βορείου Ελλάδος Εθνικής Τράπεζας, Αγιορειτική Φωτοθήκη, Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, καθώς ως εκδότης και της ιστορικής επιθεώρησης «Θεσσαλονικέων Πόλις» (τόμοι 1-23).
Επίσης, ως ιδιώτης παραγωγός επιμελήθηκε μεγάλο αριθμό εκθέσεων τεκμηρίων καθώς και τηλεοπτικά προγράμματα ιστορικού περιεχομένου.
Από το 1998 εργάστηκε ως σύμβουλος έκδοσης και σχολιογράφος της εφημερίδας «Μακεδονία», και ως σχολιογράφος του «Τύπου της Κυριακής», του «Αγγελιοφόρου», της «Απογευματινής» και του «Έθνους», καθώς και ως διευθυντής της ιδιόκτητης εκδοτικής εταιρείας Tempus Fugit ΕΠΕ.


Θωμάς Θεοδωρόπουλος
Ο Θωμάς Θεοδωρόπουλος γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1968 και είναι έγγαμος με δύο παιδιά. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης . Είναι επίσης καθηγητής μουσικής ΤΕ16 και πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας από το 2005.
Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη «Δημιουργική Γραφή και Εκπαίδευση» από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στις «Επιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού – Διαμεσολάβηση» από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Είναι γνώστης της Αγγλικής και της Σερβικής γλώσσας.
Για δώδεκα χρόνια ήταν υποδιευθυντής στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» και εδώ και δύο χρόνια Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Σιάτιστας «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟY».


https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael