Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 10 Ιούνη


ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

Την ώρα που είναι σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο της απολιγνιτοποίησης και η ΔΕΗ Α.Ε. με ανα-κοίνωσή της κάνει λόγο για πλήρη εξάλειψη της λιγνιτικής παραγωγής το 2025, η κυβέρνηση φέρνει ένα νομοσχέδιο-έκτρωμα, προαπαιτούμενο για την εκταμίευση των επιδοτήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης, με το οποίο χτυπάει την καρδιά των εργατικών δικαιωμάτων.

Είναι ένα νομοσχέδιο με πάγιες αλλά και νέες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, με μέ-τρα κόλαση για τους εργαζόμενους. Εξασφαλίζει στη μεγαλοεργοδοσία του κάθε κλάδου να βγει άθικτη και ενισχυμένη από τη νέα οικονομική κρίση, να ξεμπερδεύει μια και καλή με τον σταθερό εργάσιμο χρόνο, το 8ωρο, την Κυριακή αργία, τις απεργίες και τις εργατικές διεκδι-κήσεις. Είναι μέτρα που εξασφαλίζει στους επιχειρηματικούς ομίλους ακόμα πιο φθηνούς, ευέ-λικτους, αναλώσιμους και αφοπλισμένους εργαζομένους.


Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει:

· Συντριπτικό χτύπημα του 8ωρου με την καθιέρωση 10ωρης δουλειάς χωρίς πρόσθετη αμοιβή, που θα επιβάλλεται από τους εργοδότες με ατομικές συμβάσεις εργασίας ακό-μα κι αν το συνδικάτο του χώρου διαφωνεί και δεν υπάρχει συλλογική συμφωνία.

· Επιφέρει καίριο πλήγμα στο συνταγματικά κατοχυρωμένο απεργιακό δικαίωμα, εισάγο-ντας την έννοια της «Ελάχιστης Εγγυημένης Υπηρεσίας σε κλάδους κοινής ωφέλειας κατά τη διάρκεια της απεργίας». Με τη συγκεκριμένη διάταξη διασφαλίζεται ότι η α-περγία μετατρέπεται σε «συμβολική πράξη», με «απεργούς» μόνο κατ' όνομα, που θα δουλεύουν... φορώντας μαύρα περιβραχιόνια. Το νομοσχέδιο βάζει νέα εμπόδια στη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς επιβάλλεται στα σωματεία η εφαρμογή ηλεκτρονι-κής ψηφοφορίας, η οποία συνδυάζεται με την προηγούμενη διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ περί υποχρεωτικής συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση που αποφασίζει απεργία τουλάχιστον του 50% των οικονομικά ενεργών μελών του πρωτοβάθμιου συνδικάτου. Το σκηνικό απεργοσπασίας συμπληρώνεται με τη διάταξη που απαγορεύει την περιφρούρηση της απεργίας καθώς κάτι τέτοιο συνιστά «παράβαση που θα οδηγεί με δικαστική απόφαση στη διακοπή της απεργίας».

· Καταργείται το «Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας» και μετατρέπεται σε «ανεξάρτητη αρ-χή», μια «αρχή» που θα αναλάβει τον «έλεγχο» σε μια αγορά εργασίας με τη «ζού-γκλα» να είναι πια κανονικότητα. Στόχευση κυβέρνησης και εργοδοσίας είναι να μην υπάρχει πια καμιά υποχρέωση του υπουργείου Εργασίας για τη στελέχωση της Υπηρε-σίας, να μην είναι υπόλογη καμία κυβέρνηση για τις ελλείψεις ή τα πεπραγμένα της, με

λίγα λόγια να αφαιρεθεί ακόμα κι αυτό το μέσο που είχαν οι εργαζόμενοι μπας και βρουν το δίκιο τους, να διεκδικήσουν δεδουλευμένα, απλήρωτες υπερωρίες, δώρα, έν-σημα κλπ.

· Γενίκευση της τηλεργασίας, της δουλειάς από όπου θέλει η εργοδοσία που μονιμοποιεί και επεκτείνει στο έπακρο τη νέα αυτή μορφή «ευελιξίας», που ωφελεί τους εργοδότες και αυξάνει την εντατικοποίηση της εργασίας, σβήνοντας τα όρια μεταξύ εργάσιμου και μη εργάσιμου χρόνου.

Όσα ψέματα κι αν χρησιμοποιούν η κυβέρνηση και οι εργοδοτικές ενώσεις, όσο φτιασίδωμα προσπαθεί να του ρίξει η ηγεσία της ΓΣΕΕ, το νομοθετικό έκτρωμα ΔΕ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ!


Να δυναμώσει ο απεργιακός αγώνας για:

· Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο-έκτρωμα!


· Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλο-γικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετα-τρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο. Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοΐδη), τα α-ντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία.

· Ζωή και δουλειά με δικαιώματα με αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνι-κές παροχές.

· Μείωση του εργάσιμου χρόνου, για 7ωρο - 5ημερο - 35ωρο!

Δε θα επιτρέψουμε τον εργασιακό μεσαίωνα!

Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 10 Ιούνη

Κοζάνη στην κεντρική πλατεία 10:30 πμ.

Πτολεμαΐδα στο παλιό πάρκο 10:30 πμ.

Φλώρινα στην κεντρική πλατεία (κανόνια) 10:30 πμ



https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael