Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget


Type Here to Get Search Results !

Τρεις ορειβάτες θα σκαρφαλώσουν στα 10 πιο ψηλά ελληνικά βουνά σε 10 ημέρες για καλό σκοπό

treis-oreivates-tha-skarfalosoun-sta-10-pio-psila-ellinika-vouna-se-10-imeres-gia-kalo-skopo

Καλούν τον κόσμο να υποστηρίξει μέσω δωρεών τα παιδιά στο Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο

Ένα μεγάλο εγχείρημα στα βουνά της Ελλάδας πρόκειται να ξεκινήσουν τον Ιούλιο τρεις ορειβάτες, εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Στόχος τους είναι να εξυπηρετήσουν έναν πολύ σημαντικό σκοπό: να ενισχύσουν το έργο του Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο.

Ο Γιώργος Λάκιας, ο Νεκτάριος Παρμάκης και ο Βαγγέλης Συμβουλίδης -όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΟΔ- θα επιχειρήσουν από τις 23 Ιουλίου μέχρι και την 1η Αυγούστου, δηλαδή μέσα σε 10 μόλις ημέρες, να ανέβουν στα 10 ψηλότερα βουνά της Ελλάδας, καλώντας ταυτόχρονα τον κόσμο να υποστηρίξει μέσω δωρεών τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσής τους, αλλά και να έρθουν σε επαφή με την ορειβασία και τη φύση.

Την προσπάθειά τους αυτή στηρίζει ένθερμα η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, που έθεσε το εγχείρημα υπό την αιγίδα της, όπως επίσης και η εταιρεία υπαίθριων δραστηριοτήτων Enjoy Travel and Tourism.

Η συγκέντρωση δωρεών θα γίνει μέσω μίας online καμπάνιας fund raising, η οποία θα δημοσιοποιηθεί από τα κανάλια επικοινωνίας του project, του Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο και των υποστηρικτών του εγχειρήματος.

Τα βουνά που πρόκειται να επισκεφθούν οι τρεις ορειβάτες είναι:

  1. Όλυμπος, κορυφή Μύτικας, 2.918 μ.
  2. Σμόλικας, κορυφή Σμόλικας, 2.637 μ.
  3. Βόρας, κορυφή Καϊμάκτσαλαν, 2.524 μ.
  4. Γράμμος, κορυφή Τσούκα Πετσίκ, 2.521 μ.
  5. Γκιώνα ή Ασέληνον, κορυφή Πυραμίδα, 2.508 μ.
  6. Τύμφη, κορυφή Γκαμήλα, 2.497 μ.
  7. Βαρδούσια, κορυφή Κόρακας, 2.495 μ.
  8. Παρνασσός, κορυφή Λιάκουρας, 2.456 μ.
  9. Ίδη, κορυφή Ψηλορείτης, 2.454 μ.
  10. Λευκά Όρη, κορυφή Πάχνες, 2.453 μ.

Όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Σάββατο 31 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί κοινή ανάβαση με παιδιά από το παιδικό χωριό του Φιλύρου, με τη συνοδεία μελών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, της Enjoy Travel and Tourism, τους χορηγούς και τους δωροθέτες της καμπάνιας.

Στο καταφύγιο Πετρόστρουγκα, που διαχειρίζεται η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, θα γίνει μια μικρή γιορτή και την επόμενη ημέρα θα πραγματοποιηθεί ανάβαση στην τελευταία και ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, τον Μύτικα (2.918μ.)


newsbeast.gr
https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael