Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget


Type Here to Get Search Results !

Θεόδ. Τσάπανος: Μεμονωμένο γεγονός ο σεισμός στην Καστοριά


«Δεν εμπνέει καμία ανησυχία, η σεισμική δόνηση των 4,7 R, που σημειώθηκε στις 12.31 τα μεσάνυχτα στην Καστοριά», δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο σεισμολόγος-καθηγητής σεισμολογίας στο  Α.Π.Θ , Θεόδωρος Τσάπανος, διευκρινίζοντας ότι «δεν χαρακτηρίζεται  ισχυρή η σεισμική δόνηση, παρότι έγινε αισθητή σε ολόκληρη τη Δυτ. Μακεδονία».

Ο κ. Τσάπανος ανέφερε ότι «ήταν ένας ανεξάρτητος σεισμός και ένα μεμονωμένο γεγονός  με επίκεντρο την περιοχή της Πτεριάς Καστοριάς και με απόσταση 12 χιλιόμετρα, σε ευθεία γραμμή, από την Καστοριά και 45 χιλιόμετρα από την Φλώρινα».

Με αφορμή την συμπλήρωση 26 χρόνων, από τον ισχυρό σεισμό των 6,6 ρίχτερ στις 13 Μαΐου του 1995, που είχε επίκεντρο την περιοχή Ρυμνίου Κοζάνης, ο καθηγητής σεισμολογίας υπογράμμισε ότι «παρότι έχουν καταγραφεί πολύ ισχυροί σεισμοί παλαιότερα, η ευρύτερη Περιφέρεια της Δυτ. Μακεδονίας, δεν θεωρείται σεισμογενής περιοχή».

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης  https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael