Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ: Σχόλιο για τη συνέντευξη τύπου του κόμματος των «Πρασίνων»

 

Την «Πρόταση Διαλόγου προς την τοπική κοινωνία» παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου το νέο κόμμα των «Πρασίνων», για τη «Συμμετοχική Πράσινη Μετάβαση» της Δυτικής Μακεδονίας. 

Τι προτείνει στον λαό της περιοχής, που χτυπιέται ήδη βάναυσα από την «απολιγνιτοποίηση»; Να «συζητήσει» το πώς ο ίδιος θα συμμετάσχει στη σφαγή των δικαιωμάτων του, του εισοδήματος και των θέσεων εργασίας, που συνεπάγεται ο σχεδιασμός της «πράσινης μετάβασης» για τα κέρδη του κεφαλαίου, με «τυράκι» κάποια ψίχουλα ως «ανταποδοτικά». Από τις προτάσεις ξε-χωρίζει ένας από τους διακαείς πόθους του κεφαλαίου, η δημιουργία «ζώνης κινήτρων στους λιγνιτικούς δήμους, με ευνοϊκότερο φορολογικό και θεσμικό καθεστώς» για τις «πράσινες επεν-δύσεις». Εξτρα προνόμια δηλαδή για τους επενδυτές, που επεκτείνονται στις εργασιακές σχέ-σεις και στους μισθούς, με τους εργαζόμενους και τον λαό να πληρώνουν ξανά τον λογαριασμό.

Προτείνουν ακόμα την «εκτεταμένη προώθηση ενεργειακών κοινοτήτων», που άλλωστε στηρί-ζουν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, τη δωρεάν μετοχοποίηση των φωτοβολταϊκών που θα εγκαταστα-θούν στα πρώην ορυχεία κατά 5% - 10% «προς όφελος της τοπικής κοινωνίας», όπως και «κί-νητρα και υποστήριξη για επένδυση/συμμετοχή και στους μέχρι τώρα εργαζόμενους του λιγνί-τη». Ολες αυτές οι προτάσεις έχουν στόχο να καταστήσουν εργαζόμενους και ανέργους «συμ-μέτοχους» στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου και των κομμάτων του στην περιοχή, σπέρνοντας αυταπάτες ότι έχουν κι αυτοί να λαμβάνουν μερτικό από τα «οφέλη» της πράσινης ανάπτυξης, την ώρα που η ανεργία στην περιοχή θα μεγαλώνει, το ρεύμα θα ακριβαίνει και όσες θέσεις ερ-γασίας δημιουργούνται, θα είναι χειρότερες και κακοπληρωμένες. Οι ντελάληδες των «πράσι-νων» κερδών για τα μονοπώλια δουλεύουν υπερωρίες στη Δυτ. Μακεδονία και πρέπει ο λαός να έχει τα μάτια του ανοιχτά.https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια