Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget


Type Here to Get Search Results !

Κ. Βέττα: Ένα χρόνο μετά την αήθη και προσβλητική δήλωση του κ. Μητσοτάκη για τους κατοίκους της Δ. Μακεδονίας

 

«Καλλιόπη Βέττα: Ένα χρόνο μετά την αήθη και προσβλητική δήλωση του κ. Μητσοτάκη για τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας ΄΄που πρέπει να βρουν κάτι άλλο να κάνουν΄΄ η κατάσταση έχει χειροτερέψει δραματικά»

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την δήλωση του κ. Μητσοτάκη στη Bild δήλωσε:

«Πριν ένα χρόνο ο κ. Μητσοτάκης, σε μια επίδειξη πρωτοφανούς και ασύγγνωστου θράσους, ανέφερε ότι οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να ΄΄βρουν κάτι άλλο να κάνουν΄΄, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της βίαιης απολιγνιτοποίησης. Στη συνέχεια δε, εν είδει πράκτορα εξυπηρέτησης συμφερόντων, προσκάλεσε και καθησύχασε τους Γερμανούς επενδυτές για τα έργα που θα γίνουν στην περιοχή.

Σήμερα, η κατάσταση στη Δυτική Μακεδονία έχει ως εξής:

-         Πάνω από 2.500 άνεργοι έχουν προστεθεί στην περιοχή το τελευταίο διάστημα, αυξάνοντας τα ποσοστά – ρεκόρ της ανεργίας

-         Η χώρα βρίσκεται στην 9η θέση της χρηματοδότησης για έργα δίκαιης μετάβασης, υστερώντας σημαντικά από αντίστοιχες που δεν έχουν προχωρήσει σε επίσπευση της ενεργειακής αλλαγής. Κανένα κίνητρο δηλαδή για την σπουδή της κυβέρνησης.

-         To ποσοστό από τη δημοπράτηση δικαιωμάτων εκπομπών CO2 υπέρ των λιγνιτικών περιοχών μειώθηκε από το 6% που είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο 1%

-         Η περιοχή πλήττεται από την άναρχη ανάπτυξη των ΑΠΕ, ελέω της απουσίας ειδικού χωροταξικού σε βάρος άλλων δραστηριοτήτων των τοπικών κοινωνιών

-         Η αποκατάσταση των εδαφών καθυστερεί, είναι αβέβαιη και περιορισμένη, ενώ υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για την συμφωνία ΔΕΗ – κυβέρνησης για την ανταλλαγή εδαφών


Την ίδια ώρα, εκτός των άλλων, ο αγροτοκτηνοτροφικός τομέας βρίσκεται σε αδιέξοδο, οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι βιώνουν -χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη- τις συνέπειες του πλέον μακρόχρονου lockdown στην Ευρώπη, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας δέχεται συντονισμένη επίθεση με τη θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και το  κλείσιμο έξι πανεπιστημιακών τμημάτων.

Όλα αυτά, την ώρα που υποτίθεται ότι ισχύει η ρήτρα μετάβασης και, στα χαρτιά τουλάχιστον, η περιοχή πρέπει να έχει προνομιακή μεταχείριση.

Το συμπέρασμα είναι ένα για τον κ. Μητσοτάκη και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας: Πρέπει να βρουν κάτι άλλο να κάνουν.

Η εξαπάτηση, η αδιαφορία και η αλαζονεία απέναντι στους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας να σταματήσει εδώ.»


Καλλιόπη Βέττα

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΠΕ Κοζάνης


https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3AelTop Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael