Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget


Type Here to Get Search Results !

Η άναρχη ανάπτυξη των ΑΠΕ υπονομεύει τις παραγωγικές δραστηριότητες της Π.Ε. Κοζάνης

«Καλλιόπη Βέττα: Η άναρχη ανάπτυξη των ΑΠΕ υπονομεύει τις παραγωγικές δραστηριότητες της Π.Ε. Κοζάνης – Συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη λίμνη Πολυφύτου»


Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα συμμετείχε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν στη Γέφυρα των Σερβίων οι επαγγελματίες αλιείς της περιοχής, όπως και κάτοικοι της περιοχής.

Κεντρικό θέμα αποτέλεσε η πρόσφατη απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για αδειοδότηση 3 πλωτών φωτοβολταϊκών πάρκων εντός της λίμνης Πολυφύτου.

Η κ. Βέττα ανέφερε ότι η άναρχη και άτακτη ανάπτυξη ΑΠΕ, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τα πλωτά φωτοβολταικά στη λίμνη Πολυφύτου, δημιουργεί εύλογες αντιρρήσεις στους φορείς, τους πολίτες, τους αγρότες και τους επαγγελματίες της περιοχής που βλέπουν τόσο τις δραστηριότητες τους να τίθενται σε κίνδυνο, όσο και να υπονομεύεται το φυσικό οικοσύστημα και το πολιτιστικό αποτύπωμα της ΠΕ Κοζάνης.
Επεσήμανε ότι οι επανειλημμένες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που έχει καταθέσει, μένουν ουσιαστικά αναπάντητες από την κυβέρνηση, η οποία δεν λαμβάνει υπόψη της τις συνέπειες της πρόχειρης και βεβιασμένης πολιτικής στο ζήτημα της ενεργειακής μετάβασης και του χωρικού σχεδιασμού.

Τέλος, ανέφερε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για την επίσπευση κατάθεσης του ειδικού χωροταξικού ώστε, αφενός να υπάρξει μια εύρυθμη και εύτακτη ανάπτυξη των ΑΠΕ και, αφετέρου, να προφυλαχθεί ο αγροτοκτηνοτροφικός τομέας, το οικοσύστημα, ο πολιτισμός και η γεωμορφολογία της περιοχής.

Με εκτίμηση,
Γραφείο Βουλευτή

Καλλιόπη Βέττα
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΠΕ Κοζάνηςhttps://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael