Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας: Ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας


Ο Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας, δίνει αγωνιστικό παρών στις δράσεις και πρωτοβουλίες μπροστά στην Πρωτομαγιά αλλά και απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Οι διεκδικήσεις μας για τα δικαιώματα των γυναικών στη σταθερή εργασία με μείωση του εργάσιμου χρόνου και με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα , με μέτρα υγείας και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς, με μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας, με βάση τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας τον 21ο αιώνα, αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα. Γενικεύεται και παγιώνεται η ζοφερή πραγματικότητα που ήδη αντιμετωπίζουν πολλές εργαζόμενες, η πραγματικότητα που κατακερματίζει την προσωπική και την οικογενειακή τους ζωή και τις αναγκάζει να δουλεύουν «όπου , όσο και όπως θέλει ο εργοδότης».

Η κυβέρνηση παρουσιάζει ως καινοτομία και ατομική επιλογή τη 10ωρη εργασία και τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου ενώ οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι κάθε άλλο παρά ελεύθεροι είναι να αποφασίζουν τους όρους εργασίας τους απαλλαγμένοι από κάθε εργοδοτική βία, απαλλαγμένοι από κάθε οικονομικό και κοινωνικό καταναγκασμό.

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία, η συγκέντρωση τεράστιων στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στα σύνορα με τη Ρωσία και τους νέους κρίκους που προστίθενται στην αλυσίδα της εμπλοκής της χώρας μας στα ΝΑΤΟικά σχέδια, αποκαλύπτουν στις γυναίκες του καθημερινού μόχθου τη σημασία να δυναμώσει ο αγώνας εναντίον τους. Η χώρα μας πρέπει να απεμπλακεί από ιμπεριαλιστικές ενώσεις και ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Ο αγώνας μας έχει σημασία για τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας. Όχι μόνο δεν είναι μάταιος αλλά αποτελεί και μονόδρομο για να ζήσουμε μια ζωή με δικαιώματα, χωρίς ανισοτιμία, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Η πολιτική της απολιγνιτοποίησης στην περιοχή μας κλείνει με γρήγορους ρυθμούς τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και την μετατρέπει σε ένα απέραντο φωτοβολταϊκό και αιολικό πάρκο εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον χώρο.

Συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των αγροτών που καταστράφηκε η παραγωγή τους από τις παγωνιές στις αρχές Απριλίου. Πρέπει άμεσα να δοθούν προκαταβολές και ταυτόχρονα να αλλάξει ο αντιδραστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ που δεν αναγνωρίζει και δεν αποζημιώνει το σύνολο των καταστροφών στην παραγωγή από την κακοκαιρία. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους αγρότες που συνεχίζουν τον αγώνα τους ώστε να μην ξεκληριστούν.

Στην πόλη μας το πρόβλημα της σχολικής στέγης του 2ου ΕΠΑΛ είναι τραγικό. Από το 2008 μέχρι σήμερα , μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικοί εμπαίζονται και οι μαθητές είναι αναγκασμένοι να κάνουν μάθημα σε ακατάλληλες αίθουσες.

Καλούμε όλες τις γυναίκες της περιοχής να τιμήσουμε αγωνιστικά την εργατική Πρωτομαγιά δυναμώνοντας τον αγώνα για Υγεία και ζωή με δικαιώματα. Εμπνεόμαστε από τους μεγάλους εργατικούς αγώνες με τη συμμετοχή και των γυναικών.

Δεν ανεχόμαστε ένα χρόνο μετά την πανδημία να πεθαίνουν άνθρωποι γιατί δεν έχει εξασφαλιστεί ο εξοπλισμός, το μόνιμο προσωπικό και οι αναγκαίες κλίνες ΜΕΘ. Δεν δεχόμαστε να εξαρτάται η ζωή μας από τα παζάρια και τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ φαρμακευτικών εταιριών στους οποίους είναι άμεσα μπλεγμένη η ΕΕ και η κυβέρνηση.

Εμείς πληρώνουμε ακριβά την οικονομική κρίση με τις ζωές μας, με τους νεκρούς μας, με τη διάλυση των δικαιωμάτων και του εισοδήματός μας.

ΩΣ ΕΔΩ!! Δε θα τους αφήσουμε!!

Ξεσηκωνόμαστε ενάντια στο αντεργατικό τους τερατούργημα που μας θέλει σύγχρονες σκλάβες και σκλάβους.

Πίσω από τα καλυμμένα στόματα τη φετινή Πρωτομαγιά μαχητικά παλεύουμε έτσι ώστε η ανάπτυξη της γνώσης και της επιστήμης να γίνουν εργαλεία απελευθέρωσης των εργαζομένων κι όχι αλυσίδες για την διεύρυνση της σύγχρονης σκλαβιάς και την ένταση της εκμετάλλευσης.

Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνουν τα ταξικά σωματεία στις 6 του Μάη, 10,30 πμ στην πλατεία της πόλης μας.https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια