Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

ΣΕΥΠΕ: Ο εορτασμός της φετινής Πρωτομαγιάς


Το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Εορδαίας (ΣΕΥΠΕ) χαιρετίζει τους εργαζόμενους, τους νέους και νέες φοιτητές και σπουδαστές, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους που συμμετείχαν στην χτεσινή επιτυχημένη απεργιακή συγκέντρωση για τον εορτασμό της φετινής Πρωτομαγιάς.

Από νωρίς το πρωί μαζί με τα υπόλοιπα ταξικά σωματεία που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ έδωσε την μάχη της περιφρούρησης στους χώρους δουλειάς. Πήραμε θέσεις μάχης απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει να φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ. Η εργατική Πρωτομαγιά μας βάζει χρέος να αντισταθούμε όχι μόνο στα νέα μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ που καταργούν το 8ωρο και δυναμώνουν την ελαστικοποίηση της εργασίας αλλά να απαιτήσουμε τη συνολική κατάργηση των νόμων της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο, των απεργοκτόνων νόμων του ΣΥΡΙΖΑ και του χτυπήματος των διαδηλώσεων, τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία.

Τέλος θεωρούμε υποκριτική την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να παρευρεθεί στη συγκέντρωση των ταξικών σωματείων του ΠΑΜΕ σε Πτολεμαΐδα, Κοζάνη και άλλες πόλεις τη στιγμή που οι συνδικαλιστικές του δυνάμεις στην πράξη υπονόμευσαν την επιτυχία της απεργίας πχ ΓΕΝΟΠ. Ξέρουμε το δύσκολο έργο του ΣΥΡΙΖΑ να “αντιπαλεύεται” την πολιτική που και ο ίδιος εφάρμοσε και να διεκδικεί εκ νέου το κυβερνητικό χρίσμα από το κεφάλαιο αλλά δεν ξεχνάμε τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των γιατρών που ενσωμάτωσε για πρώτη φόρα στο Εθνικό Δίκαιο. Δεν ξεχνάμε τους αντεργατικούς νόμους Αχτσιόγλου. Δεν ξεχνάμε τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να χτυπήσει το δικαίωμα στην απεργία και τόσα άλλα που έκανε ενάντια στους εργαζόμενους και τη λαϊκή οικογένεια. Ως εκ τούτου μόνο ως καιροσκόπους μπορεί κάποιος να θεωρήσει την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να παρευρεθεί στις συγκεντρώσεις των σωματείων και των εργαζομένων που ως χτες τις χτυπούσαν με τα ΜΑΤ και σήμερα θέλουν μέσα από αυτές να “ξεπλυθούν” και να φορέσουν τον αγωνιστικό τους μανδύα.

Στο δρόμο των εργατών του Σικάγου προχωράμε με πίστη στο δίκιο μας. Συνεχίζουμε στην καθημερινή πάλη με όλα τα μέτρα προστασίας με συζητήσεις, συνελεύσεις, συσκέψεις στους χώρους δουλειάς.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, ΜΕΡΑ ΠΑΛΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ



https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael