Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget


Type Here to Get Search Results !

Σωματείο Εργατών-τριών Γούνας Σιάτιστας: Απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 6 Μάη στη Σιάτιστα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΩΝ-ΕΡΓΑΤΡΙΩΝ ΓΟΥΝΑΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΟΥ 2021- ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΩΡΑ 10.30 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

Γουνεργάτες-τριες, άνεργοι, νέοι και νέες,

Η κυβέρνηση της ΝΔ, 135 χρόνια από την εξέγερση των εργατών του Σικάγο και 101 χρόνια μετά την κατάκτηση του 8ώρου στην Ελλάδα, ετοιμάζεται να καταθέσει ένα αντεργατικό τερατούργημα που φέρνει την κατάργηση του 8ώρου. Μετά τα μέτρα των μνημονίων, που ψήφισαν και διατήρησαν όλες οι κυβερνήσεις, τις νέες μορφές εκμετάλλευσης που γενικεύτηκαν την περίοδο της πανδημίας, τώρα η κυβέρνηση καταργεί το 8ωρο παρουσιάζοντάς το ως πρόοδο.

10 ώρες δουλειάς καθημερινά έως και 6 μήνες το χρόνο με τις 2 ώρες κάθε μέρα έξτρα, να μην αμείβονται, αλλά να ανταλλάσσονται με μειωμένες ώρες και ρεπό σε επόμενο χρονικό διάστημα. Το 8ωρο είναι ξεπερασμένο για την κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και άλλα κόμματα τονίζουν ότι είναι σύγχρονο και προοδευτικό να δουλεύουμε όπως βολεύει την εργοδοσία, πότε 8ωρο, πότε 10ωρο, πότε 2ωρα και 4ωρα και πότε με το σύστημα εκ περιτροπής εργασίας. Αλήθεια τι το προοδευτικό φέρνει το νομοσχέδιο στους χιλιάδες γουνεργάτες της περιοχής, σε Σιάτιστα και Καστοριά, που στην πλειοψηφία τους έχουν μείνει άνεργοι χωρίς καμία επιδότηση, αφού οι περισσότεροι δούλευαν στα σπίτια τους και οι περισσότερες επιχειρήσεις έκλεισαν λόγω κρίσης και πανδημίας;

1η του Μάη, μια μέρα κόκκινη, μια μέρα ελπίδας, μια μέρα για την περηφάνια της τάξης μας, για τους αγώνες της, για τους νεκρούς της.

Δεν συμβιβαζόμαστε συνεχίζουμε τον αγώνα με ορμή και έμπνευση.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση Πέμπτη 6 Μάη 10.30π.μ. τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19.
https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael