Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Μπούρινος: Στα Παγκόσμιο χάρτη της UNESCO το Γεωπάρκο Γρεβενών-Κοζάνης



Στο χάρτη νέων Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO εντάσσεται το Γεωπάρκο Γρεβενών – Κοζάνης, όπως  θα ανακοινωθεί μέσω της διαδικτυακής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021,στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Γης.

Από τις 3 μετά το μεσημέρι  ως τις 6 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, οι πολίτες από κάθε γωνιά του πλανήτη θα μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση στο ΥouΤube :

Οκτώ  νέα Γεωπάρκα από τη Δανία, τη Φιλανδία, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ινδονησία, την Ιταλία (2) και την Ελλάδα εντάσσονται στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO το 2021. Στην διαδικτυακή εκδήλωση θα συμμετέχουν  εκπρόσωποι των 8 νέων Γεωπάρκων της UNESCO, οι Μόνιμες Αντιπροσωπείες και οι Εθνικές επιτροπές των κρατών-μελών της UNESCO, οι εκπρόσωποι των 161 Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO.

Στο πλαίσιο της διαδικτυακής εκδήλωσης κατά την οποία θα ανακοινωθεί η ένταξη του Γεωπάρκου Γρεβενών – Κοζάνης στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO, ζητήθηκε από τη διοργανωτική επιτροπή του Παγκόσμιου Δικτύου της UNESCO,η συμμετοχή παραδοσιακής τοπικής ορχήστρας, προβάλλοντας με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μας.
Η παρουσίαση για την Ελλάδα θα γίνει από την Διδάκτορα Γεωλογίας Άννα Ράσιου,την ψυχή και οραματίστρια αυτής της σημαντικής εξέλιξης για τον τόπο μας, που μαζί με όλη την ομάδα ανέδειξε τα σπάνια φαινόμενα κατά μήκος του Γεωπάρκου Γρεβενών Κοζάνης.


ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη – Δέσποινα Αμαραντίδου




https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael