Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η απάντηση της UEFA στην ευρωπαϊκή λίγκα: Προχωράει κανονικά το Champions League των 36 ομάδων

Πώς θα διαμορφωθεί το φορμάτ της διοργάνωσης από το 2024

Μπορεί οι 12 ομάδες που θέλουν να δημιουργήσουν την ευρωπαϊκή Super League να έχουν τα δικά τους σχέδια, αλλά η UEFA φαίνεται να μην πτοείται και να προχωρά κανονικά τους δικούς της σχεδιασμούς. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας άρχισε το πρωί της Δευτέρας (19/04) τη συνεδρίασή της, όπου είχε τη… δική της απάντηση.

Όπως έγινε γνωστό, η UEFA ψήφισε ομόφωνα την έγκριση του πλάνου για την αναδόμηση του Champions League, το οποίο από το 2024 θα έχει τη συμμετοχή 36 ομάδων. Μάλιστα, ανάμεσα στα μέλη που ψήφισαν ήταν ο Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία αποφάσισε να διαχωρίσει τη θέση της από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κλαμπ που συμμετείχαν στο… πραξικόπημα.

Βάσει το σχεδιασμού που είχε γίνει γνωστός, οι σύλλογοι θα έχουν μίμιμουμ 10 αγώνες, απέναντι σε ισάριθμες διαφορετικές ομάδες, διαφορετικής δυναμικότητας, κάτι που καθορίζεται από το ετήσιο ranking κάθε συλλόγου.

Μετά το τέλος αυτών των 10 αγωνιστικών, θα δημιουργείται μία γενική βαθμολογία, από την οποία οι κορυφαίες ομάδες θα προκρίνονται στα νοκ-άουτ, ενώ οι υπόλοιπες θα παίζουν αγώνες πλέι οφ για να περάσουν στην επόμενη φάση.

Έτσι, με τις ομάδες να αυξάνονται από 32 σε 36, κάθε κλαμπ θα παίζει πέντε εντός και πέντε εκτός έδρας ματς και οι αντίπαλοι θα είναι διαφορετικής δυναμικότητας.

Παράδειγμα: Μία ομάδα από το γκρουπ δυναμικότητας θα παίξει δύο ματς με άλλες δύο ομάδες του πρώτου γκρουπ δυναμικότητας, τρεις από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, τρεις από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας και δύο από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας (2+3+3+2=10 αντίπαλοι, 10 ματς).

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες οκτώ θέσεις θα προκριθούν απευθείας στους 16. Οι υπόλοιπες 16 ομάδες (κάτω από τις πρώτες οκτώ, από την 9η έως και την 24η θέση) θα παίξουν σε αγώνες μεταξύ τους. Από εκεί θα προκύψουν οι άλλες οκτώ για τη νοκ άουτ φάση των «16».

Υπενθυμίζεται ότι, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία επεξεργαζόταν εδώ και καιρό το σχέδιο της, αλλά με τις τελευταίες εξελίξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο… ήρθε κι έδεσε.


newsbeast.gr


https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael