Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget


Type Here to Get Search Results !

ΠΡΟΣΟΧΗ: Χάκερ με ένα SMS «αδειάζουν» τραπεζικούς λογαριασμούς!

Μέσω sms πείθουν ανυποψίαστους πολίτες να αλλάξουν τους κωδικούς τους στο e-banking - Υπήρξε περίπτωση γυναίκας που της ξάφρισαν 1.000 ευρώ

Όλο και πιο συχνά χτυπούν οι επιτήδειοι χάκερ που στέλνουν SMS σε ανυποψίαστους πολίτες και τους πείθουν ότι πρέπει να αλλάξουν κωδικούς e-banking γιατί δήθεν η κάρτα τους έχει μπλοκαριστεί. Μάλιστα, επίσυνάπτουν ένα link στο οποίο ζητούν να καταχωρηθούν οι νέοι κωδικοί.

Με αυτόν τον τρόπο, αποκτούν πρόσβαση στους λογαριασμούς των θυμάτων και τους αδειάζουν. Τελευταίο τους θύμα ήταν μια γυναίκα στα Ιωάννινα από τον τραπεζικό λογαριασμό της οποίας μετέφεραν σε άλλον 1.000 ευρώ. Στα SMS που δημοσιεύει το ipeirotika.gr, φαίνονται η πλαστή ιστοσελίδα τράπεζας και ο σύνδεσμος που παραθέτουν οι απατεώνες, οι οποίοι αναζητούνται από την Αστυνομία.

Και απάτη με τη μέθοδο της ενοικίασης στα Ιωάννινα

Αγγελία σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης είχε αναρτήσει ένας άνδρας από τα Ιωάννινα που αναζητούσε διαμέρισμα για να νοικιάσει στην πόλη και του απάντησε ένας άγνωστος που του συστήθηκε ως μεσίτης, ο οποίος τον έπεισε να καταβάλει τμηματικά σε τραπεζικό λογαριασμό 1.430 ευρώ για την ενοικίαση του διαμερίσματος. Όμως, αφού εισέπραξε τα χρήματα έγινε… καπνός! Από την έρευνα που διενήργησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του δράστη και η δικογραφία που σχηματίστηκε για απάτη υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.


protothema.grhttps://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael