Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Το μικρό εκκλησάκι στη Σύρο σχεδόν πάνω στη θάλασσα

to-mikro-ekklisaki-sti-syro-schedon-pano-sti-thalassa

Σφηνωμένο σε σπηλιά μοιάζει να αγναντεύει τα νερά του Αιγαίου

Ένα από τα πιο όμορφα και ειδυλλιακά σημεία στη Σύρο, άγνωστο στο ευρύ κοινό, συναντάται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, γοητεύοντας τους πάντες με το μαγικό τοπίο που απλώνεται μπροστά τους και τα νερά του Αιγαίου σε gros plan.

Ο λόγος για το μικροσκοπικό αλλά άκρως εντυπωσιακό εκκλησάκι του Αγίου Στεφάνου, στον οικισμό του Γαλησσά, ένα από τα πιο όμορφα εκκλησάκια όχι μόνο του νησιού, αλλά ολόκληρων των Κυκλάδων.

Το καθολικό παρεκκλήσι του Αγίου Στεφάνου που είναι «σφηνωμένο» ανάμεσα σε βράχους μέσα σε μια σπηλιά, σχεδόν πάνω στη θάλασσα, συγκλονίζει τους πάντες τόσο με την ιδιαίτερη τοποθεσία του, όσο και με τη θέα που προσφέρει σε όποιους το ανακαλύψουν και το επισκεφτούν από κοντά.

to-mikro-ekklisaki-sti-syro-schedon-pano-sti-thalassa

Η πάλλευκη αυτή πινελιά μέσα στη μουντή αγριάδα των βράχων είναι ένα μέρος απίστευτης ομορφιάς, που προσφέρει στους επισκέπτες του ονειρική θέα τόσο στα νερά του Αιγαίου, όσο και στο ηλιοβασίλεμα.

Όπως υποστηρίζει η παράδοση το εκκλησάκι του Αγίου Στεφάνου χτίστηκε από έναν ψαρά, ονόματι Στέφανο, της περιοχής, ο οποίος κινδύνεψε από ένα τεράστιο χταπόδι που τον τραβούσε στη θάλασσα. Για να σωθεί έκανε τάμα στον Άγιο του οποίου είχε το όνομα, και έτσι ίδρυσε το μικρό αυτό εκκλησάκι στο απόμερο αυτό σημείο. Για την δημιουργία του δεν χρειάστηκε πάτωμα και ταβάνι, καθώς αυτόν τον ρόλο είχαν τα άγρια βράχια, παρά μόνο δύο τοίχοι δεξιά και αριστερά.

to-mikro-ekklisaki-sti-syro-schedon-pano-sti-thalassa

Το εκκλησάκι γιορτάζει στις 19 Αυγούστου και στις 26 Δεκεμβρίου κάθε χρόνο, και μετά την λειτουργία προσφέρεται συριανό λουκούμι και μαστίχα, όπως συνέβη, άλλωστε, και μετά από την πρώτη λειτουργία του, με τον ίδιο τον ψαρά να σερβίρει τον κόσμο που είχε δώσει το παρών.

Για να το επισκεφτεί κανείς πρέπει να ακολουθήσει το μονοπάτι που ξεκινάει από την κεντρική παραλία του οικισμού και να διανύσει μια απόσταση περίπου 15 λεπτών. Εναλλακτικά, προσεγγίζεται και από θαλάσσης.newsbeast.grhttps://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael